Juhlava täytekakku
Klassinen täytekakku saa raikkautta sitruunavedestä ja tuoreista marjoista. Jos haluat täydellisen nakukakun, pakasta taikina ennen kuorruttamista. Näin vältyt kakun reunojen murentumiselta.
Ainekset |
|
4 |
kananmunaa
|
2 dl |
sokeria
|
3 rkl |
Keiju rypsiöljyä
|
2 dl |
vehnäjauhoja
|
1 rkl |
perunajauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
2 rkl |
korppujauhoja
|
Kostutukseen |
|
1 dl |
sitruunamehua
|
1/2 dl |
vettä
|
1/2 dl |
sokeria
|
Mascarponevaahto |
|
5 dl |
laktoositonta kuohukermaa
|
250 g |
laktoositonta mascarponejuustoa
|
4 rkl |
tomusokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
Valmistusohje
Vatkaa kananmunat sekä sokeri vaahdoksi ja lisää 2 rkl rypsiöljyä. Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää vatkattuun kananmuna-sokerimassaan. Voitele kakkuvuoka lopulla rypsiöljyllä ja vuoraa korppujauhoilla. Kaada massa vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Valmista kostutusta varten sitruuna-sokeriseos sekoittamalla sitruunamehu, vesi ja sokeri keskenään. Valmista mascarponevaahto vatkaamalla kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäämällä vatkaamisen loppuvaiheessa joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.
Ota kypsä kakkupohja pois uunista ja anna sen levätä pari minuuttia. Kumoa kakku työpöydälle ja leikkaa kerroksiksi. Kostuta jokainen kerros sitruuna-sokeriseoksella ja täytä mascarponevaahdolla. Levitä mascarponevaahtoa vielä ohuesti kakun sivuille sekä päälle ja koristele täytekakku marjoilla ja syötävillä kukilla.