Juhlava täytekakku

1 h
10–15 kpl

Arvostele resepti

Klassinen juhlava täytekakku koristeltuna marjoilla ja kukilla puisella kakkutarjottimella

Klassinen täytekakku saa raikkautta sitruunavedestä ja tuoreista marjoista. Jos haluat täydellisen nakukakun, pakasta taikina ennen kuorruttamista. Näin vältyt kakun reunojen murentumiselta.

Ainekset

4
kananmunaa
2 dl
sokeria
3 rkl
Keiju rypsiöljyä
2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 rkl
korppujauhoja

Kostutukseen

1 dl
sitruunamehua
1/2 dl
vettä
1/2 dl
sokeria

Mascarponevaahto

5 dl
laktoositonta kuohukermaa
250 g
laktoositonta mascarponejuustoa
4 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria

Valmistusohje

Vatkaa kananmunat sekä sokeri vaahdoksi ja lisää 2 rkl rypsiöljyä. Sekoita vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää vatkattuun kananmuna-sokerimassaan. Voitele kakkuvuoka lopulla rypsiöljyllä ja vuoraa korppujauhoilla. Kaada massa vuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Valmista kostutusta varten sitruuna-sokeriseos sekoittamalla sitruunamehu, vesi ja sokeri keskenään. Valmista mascarponevaahto vatkaamalla kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisäämällä vatkaamisen loppuvaiheessa joukkoon mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.

Ota kypsä kakkupohja pois uunista ja anna sen levätä pari minuuttia. Kumoa kakku työpöydälle ja leikkaa kerroksiksi. Kostuta jokainen kerros sitruuna-sokeriseoksella ja täytä mascarponevaahdolla. Levitä mascarponevaahtoa vielä ohuesti kakun sivuille sekä päälle ja koristele täytekakku marjoilla ja syötävillä kukilla.