Kääretorttu
Tämä kääretorttu on saanut inspiraationsa britakakusta. Rapea marenki mantelilastuineen tuo rapeutta kääretortun pehmeään koostumukseen.
Taikina |
|
4 |
kananmunaa
|
1,5 dl |
sokeria
|
25 g |
Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia sulatettuna
|
1 dl |
vehnäjauhoja
|
1 dl |
perunajauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
Marenki |
|
2 |
valkuaista
|
1,5 dl |
sokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
1-2 dl |
mantelilastuja
|
Täyte |
|
100 g |
Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia huoneenlämpöisenä
|
1,5 dl |
kermaa vaahdotettuna
|
150 g |
tuorejuustoa
|
1 dl |
tomusokeria
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
250 g |
vadelmahilloa
|
tuoreita marjoja koristeluun
|
Valmistusohje
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita joukkoon margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon nuolijalla käännellen. Levitä taikina pelille ja paista 175-asteissa uunissa noin 5−7 minuutin ajan.
Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri sekä vaniljasokeri. Levitä marenki esipaistetun taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia.
Kumoa kypsä pohja leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi pohjan pinnalta ja anna jäähtyä noin 15 minuutin ajan.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
Levitä kääretortun pohjalle vadelmahillo. Levitä täyte hillon päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri kääretorttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Tarjoile valmis kääretorttu esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa.