Kanakeitto
Täyteläinen ja maukas kanakeitto valmistuu nopeasti ja tuo lämpöä mausteisuudellaan. Kanakeiton mausteet, kuten chili, curry ja juustokumina, antavat keitolle syvyyttä, ja voit helposti säätää niiden määrää oman maun mukaan. Keitto on myös muunneltavissa käyttämällä erilaisia kasviksia ja juureksia – esimerkiksi porkkanaa, bataattia tai kurpitsaa. Tämä herkullinen kanakeitto on todellinen arjen lämmittäjä ja sopii koko perheelle.
Ainekset |
|
1 l |
kanalientä
|
3 |
säilöttyä paprikaa valutettuna
|
225 g |
hummusta
|
0,5 dl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
400 g |
luutonta broilerin paistileikettä viipaloituna
|
5 |
isoa perunaa paloiteltuna
|
1 |
iso sipuli paloiteltuna
|
1 |
valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
0,5 tl |
juustokuminaa jauhettuna
|
1 tl |
paprikajauhetta
|
1 tl |
kuivattua oreganoa
|
70 g |
pinaattia
|
Valmistusohje
Soseuta kanaliemi, paprikat, hummus ja yrttiöljy teho- tai sauvasekoittimella. Siirrä neste kattilaan ja kiehauta kuumaksi. Lisää joukkoon kaikki muut aineet pinaattia lukuun ottamatta ja sekoita huolellisesti. Kypsennä kanakeittoa noin 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi joukkoon pinaatti. Voit halutessasi viimeistellä keiton yrteillä, esimerkiksi korianterilla tai lehtipersiljalla.