Kun ruoassa pitää olla potkua, valitse chili, tomaatti ja basilika yhdistettynä laadukkaaseen rypsiöljyyn. Tällä yrttiöljyllä tuunaat helposti vahvaa makua ruokaasi.…
Lue lisää
Kanavartaat ja fetadippi
35 min
4
Nämä kanavartaat tuovat kesäistä grillitunnelmaa, mutta valmistuvat helposti airfyerilla. Airfryerin kiertoilmalla vartaisiin saa upean paistopinnan. Fetadipin voi korvata esimerkiksi tsatsikilla. Vartaiden lisukkeeksi sopii esimerkiksi viher- tai tomaattisalaatti. Jos varrastikut ovat liian pitkiä airfryeriin, pätki ne pienemmiksi tai tikuta vartaat vasta kypsennyksen jälkeen.
Kanavartaat |
|
800 g |
broilerin jauhelihaa
|
2 rkl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
2 rkl |
soijakastiketta
|
2 tl |
kuivattua chilirouhetta
|
3 |
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
3 cm |
pala inkivääriä hienonnettuna tai
|
2 tl |
kuivattua inkiväärijauhetta
|
3 rkl |
turkkilaista jogurttia
|
5 |
rosmariinin oksaa hienonnettuna
|
Fetadippi |
|
2 dl |
turkkilaista jogurttia
|
150 g |
fetajuustoa
|
1 |
limen mehu ja kuori raastettuna
|
0,5 dl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
1 rkl |
hunajaa
|
Valmistusohje
- Sekoita kaikki kanavartaan ainekset kulhossa sekaisin.
- Muotoile vedessä kostutetuilla käsillä massasta noin 10 cm pituisia vartaita.
- Kypsennä vartaita airfryerissa 200 asteessa 7 minuuttia. Käännä vartaat ympäri ja kypsennä vielä 3 minuutin ajan.
- Valmista fetadippi soseuttamalla kaikki ainekset teho- tai sauvasekoittimella.
- Tarjoile valmiit kanavartaat fetadipin kanssa.