Kanavartaat ja fetadippi

35 min
4

Arvostele resepti

Kanavartaat ja fetadippi

Nämä kanavartaat tuovat kesäistä grillitunnelmaa, mutta valmistuvat helposti airfyerilla. Airfryerin kiertoilmalla vartaisiin saa upean paistopinnan. Fetadipin voi korvata esimerkiksi tsatsikilla. Vartaiden lisukkeeksi sopii esimerkiksi viher- tai tomaattisalaatti. Jos varrastikut ovat liian pitkiä airfryeriin, pätki ne pienemmiksi tai tikuta vartaat vasta kypsennyksen jälkeen.

Kanavartaat

800 g
broilerin jauhelihaa
2 rkl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
2 tl
kuivattua chilirouhetta
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 cm
pala inkivääriä hienonnettuna tai
2 tl
kuivattua inkiväärijauhetta
3 rkl
turkkilaista jogurttia
5
rosmariinin oksaa hienonnettuna

Fetadippi

2 dl
turkkilaista jogurttia
150 g
fetajuustoa
1
limen mehu ja kuori raastettuna
0,5 dl
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
hunajaa

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki kanavartaan ainekset kulhossa sekaisin.
  2. Muotoile vedessä kostutetuilla käsillä massasta noin 10 cm pituisia vartaita.
  3. Kypsennä vartaita airfryerissa 200 asteessa 7 minuuttia. Käännä vartaat ympäri ja kypsennä vielä 3 minuutin ajan.
  4. Valmista fetadippi soseuttamalla kaikki ainekset teho- tai sauvasekoittimella.
  5. Tarjoile valmiit kanavartaat fetadipin kanssa.