Kanavartaat ja tsatsikia
Herkulliset kanavartaat ja raikas tsatsiki virittävät kesäiseen grillaustunnelmaan tarjoamalla maukkaan vaihtoehdon grilliruoaksi. Katso helppo kanavartaiden reseptimme ja tee sen mukaan tai sovella sitä tarvittaessa. Reseptissä mainitaan kanan paistileikkeet, mutta voit halutessasi käyttää niihin myös muita kanan osia. Mausteina käytetään teriyakikastiketta ja Keiju Grilli & Marinadi -öljyä, jotka antavat grillatuille kanavartaille täyteläistä makua. Tsatsiki on kreikkalainen klassikko, joka viimeistelee kokonaisuuden raikkaudellaan. Tämä herkullinen kastike täydentää kanavartaat erinomaisesti ja tarjoaa raikkaan vastapainon niiden mausteiselle makumaailmalle. BBQ-kanavartaista voi helppotekoisuutensa ja herkullisen makunsa ansiosta hyvinkin tulla koko grillikauden ykkösherkku. (kananmunaton, laktoositon)
Ainekset: |
|
8 kpl |
varrastikkuja
|
800 g |
Maalaiskananpojan paistileikettä
|
2 nippua |
kevätsipulia
|
0,5 dl |
teriyakikastiketta
|
1 dl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
Tsatsiki |
|
250 g |
turkkilaista jogurttia
|
0,5 |
kurkku raastettuna tai ohueksi suikaloituna
|
1 |
valkosipulinkynsi raastettuna
|
15 |
mintun lehteä hienonnettuna
|
4 rkl |
hienonnettua kevätsipulin vihreää osaa
|
0,5 |
sitruunan mehu ja kuori
|
2 rkl |
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Valmistusohje
Valmista kanavartaat.
- Leikkaa paistileikkeet 3–4 osaan.
- Leikkaa kevätsipulista noin 5 sentin mittaisia paloja (säästä osa vihreistä varsista tsatsikiin).
- Tikuta vuorotellen vartaisiin paistileikkeen paloja ja sipuleita, 3–4 kappaletta kumpaakin.
- Sekoita keskenään teriyakikastike ja Grilli & Marinadi -öljy ja valele seosta pullasudilla vartaiden pintaan.
- Grillaa vartaita noin 3–4 minuuttia per puoli ja valele teriyakimarinadia pintaan grillaamisen aikana.
Valmista tsatsiki.
- Sekoita kaikki tsatsikin ainesosat keskenään kulhossa.
- Dippaa valmiita kanavartaita tsatsikiin tai vaihtoehtoisesti lusikoi tsatsikia vartaiden päälle.