Kaneliässät

aktiivinen 1 h, passiivinen 2,5 h
30

Arvostele resepti

Kaneliässät

Kaneliässät ovat kahvipöytien klassikkoherkku. Koristele kaneliässät dippaamalla ne suklaassa ja ripottelemalla pinnalle esimerkiksi pakastekuivattuja marjoja, pähkinärouhetta tai sormisuolaa.

Aineosat

200 g
Keiju Merisuola -levitettä
2 dl
ruokosokeria
2
kananmunaa
4,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
1 tl
leivinjauhetta

Kanelisokeri

0,5 dl
sokeria
2 tl
kanelia

Koristeluun

100 g
suklaata sulatettuna
100 g
valkosuklaata sulatettuna
pakastekuivattuja marjoja murskattuna

Valmistusohje

Vaahdota Keiju Merisuola -levite ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, lisää munavaahtoon ja sekoita. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään 1–2 tunniksi.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota s-kirjaimen muotoisiksi kekseiksi. Voit käyttää apuna tyllaa. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja ripottele seos keksien pintaan. Paista kaneliässät 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.