Keiju Merisuola on täyteläinen ja maukas levite, jossa yhdistyvät luonnon oma rypsiöljy ja hienonnettu merisuola. Hieman voimakkaammin suolattu palmuöljytön Keiju…
Lue lisää
Kaneliässät
aktiivinen 1 h, passiivinen 2,5 h
30
Kaneliässät ovat kahvipöytien klassikkoherkku. Koristele kaneliässät dippaamalla ne suklaassa ja ripottelemalla pinnalle esimerkiksi pakastekuivattuja marjoja, pähkinärouhetta tai sormisuolaa.
Aineosat |
|
200 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
2 dl |
ruokosokeria
|
2 |
kananmunaa
|
4,5 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
kanelia
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
Kanelisokeri |
|
0,5 dl |
sokeria
|
2 tl |
kanelia
|
Koristeluun |
|
100 g |
suklaata sulatettuna
|
100 g |
valkosuklaata sulatettuna
|
pakastekuivattuja marjoja murskattuna
|
Valmistusohje
Vaahdota Keiju Merisuola -levite ja sokeri. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, lisää munavaahtoon ja sekoita. Nosta taikina jääkaappiin jähmettymään 1–2 tunniksi.
Laita taikina pursotinpussiin ja pursota s-kirjaimen muotoisiksi kekseiksi. Voit käyttää apuna tyllaa. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään ja ripottele seos keksien pintaan. Paista kaneliässät 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa ennen tarjoilua.