Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Kantarelli kasvispata
4
Syksyn sato näyttäytyy värikkäänä kauppojen ja torien hyllyillä. Metsäsienet odottavat kerääjäänsä. Valmista herkullinen kasvisruoka, joka maistuu sellaisenaan tuoreen leivän kanssa, tai tarjoa lihan, kalan tai kanan lisäkkeenä.
Raaka-aineet |
|
3 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 l |
kantarelleja
|
1/4 |
vihreä kesäkurpitsa
|
1/4 |
keltainen kesäkurpitsa
|
1 |
punainen paprika
|
3 |
punasipulia
|
3 |
valkosipulinkynttä
|
1/2 - 1 |
punainen chilipaprika
|
500 g |
tomaattikuutioita + 2 dl vettä TAI 500 g tomaattimurskaa
|
suolaa myllystä
|
|
mustapippuria myllystä
|
|
timjamia
|
Valmistusohje
Kuumenna yrttiöljy pannulla ja lisää kantarellit. Kääntele noin viisi minuuttia kovalla lämmöllä.
Paloittele kesäkurpitsat, paprika ja punasipuli reiluiksi paloiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Lisää ainekset pannulle ja kääntele, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää tomaattikuutiot ja vesi, tai tomaattimurska ja anna hautua noin kymmenen minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
Tarkista maku.
Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.