Kantarelli kasvispata

4

Arvostele resepti

Kanttarelli kasvispata paistinpannulla ja Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljy 250 ml

Syksyn sato näyttäytyy värikkäänä kauppojen ja torien hyllyillä. Metsäsienet odottavat kerääjäänsä. Valmista herkullinen kasvisruoka, joka maistuu sellaisenaan tuoreen leivän kanssa, tai tarjoa lihan, kalan tai kanan lisäkkeenä.

Raaka-aineet

3 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1 l
kantarelleja
1/4
vihreä kesäkurpitsa
1/4
keltainen kesäkurpitsa
1
punainen paprika
3
punasipulia
3
valkosipulinkynttä
1/2 - 1
punainen chilipaprika
500 g
tomaattikuutioita + 2 dl vettä TAI 500 g tomaattimurskaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
timjamia

Valmistusohje

Kuumenna yrttiöljy pannulla ja lisää kantarellit. Kääntele noin viisi minuuttia kovalla lämmöllä.
Paloittele kesäkurpitsat, paprika ja punasipuli reiluiksi paloiksi, hienonna valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Lisää ainekset pannulle ja kääntele, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää tomaattikuutiot ja vesi, tai tomaattimurska ja anna hautua noin kymmenen minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla.
Tarkista maku.

Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta