Kantarelli-parsakaalipiiras

Arvostele resepti

Kantarelli-parsakaalipiiras

Raaka-aineet

400 g
Sunnuntai Ruisperunataikinaa
1 dl
säilöttyjä tai tuoreita kantarelleja
100 g
parsakaalin nuppuja (pakaste)
150 g
sulatejuustoa
1/3 dl
kuivaa valkoviiniä
2
kananmunaa
2
valkosipulin kynttä
1 tl
currya
ripaus rouhittua mustapippuria
50 g
emmental-juustoraastetta
Keiju rypsiöljyä

Valmistusohje

Sulata taikinaa tunti huoneenlämmössä ja painele se voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jos kantarellit ovat tuoreita, puhdista ne ja paista tilkassa Keiju rypsiöljyä. Sulata parsakaali siivilässä kuuman veden alla ja valuta. Pehmitä sulatejuusto kulhossa kauhalla sekoittamalla, lisää viini, raa´at kananmunat ja mausteet. Asettele parsakaali ja kantarellit kauniisti piiraspohjalle, kaada täyte päälle. Ripottele vielä päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 35 minuuttia.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta