Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Kantarellirisotto
Raaka-aineet |
|
1/2 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
1 |
sipuli
|
2 |
valkosipulin kynttä
|
3 dl |
risottoriisiä
|
8 dl |
kuumaa kanalientä (tehty 2 liemikuutiosta)
|
120 g |
säilöttyjä kantarelleja tai muita sieniä (150 g tuoreita sieniä)
|
1/4 tl |
rouhittua mustapippuria
|
2 rkl |
silputtua persiljaa
|
40 g |
Keiju-margariinia
|
1/2 dl |
parmesaaniraastetta
|
Valmistusohje
Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli kevyesti öljyssä kattilan pohjalla. Lisää riisi ja sekoittele pari minuuttia. Lisää kuumaa kanalientä desilitra kerrallaan hyvin sekoittaen. Jatka kypsennystä keskilämmöllä ja lisää lientä aina kun edellinen erä on imeytynyt riisiin. Kun risotto alkaa olla valmista, lisää silputut sienet ja mustapippuri. (Kun teet risottoa tuoreista sienistä, puhdista ja paloittele ne ja paista kevyesti pannulla öljyssä ennen risottoon lisäämistä.) Siirrä kattila liedeltä ja sekoita joukkoon margariini, parmesaani ja persilja.