Kardemumma-pistaasipähkinäkakku

10-12

Arvostele resepti

Perinteinen kardemumma-pistaasipähkinäkakku, jonka päälle siroteltu sokeroimatonta kaakaojauhetta ja rouhittuja pistaasipähkinöitä

Talven tullen on aika sytyttää kynttilät ja nauttia olosta perheen ja ystävien kesken. Itse leivotut herkut tuovat iloa pimeään. Pistaasipähkinäkakku on perinteinen kahvikakku, jossa maistuu aromaattinen pistaasipähkinä. Leivo loppuvuoden juhliin tai vaikka lahjaksi.

Raaka-aineet

2 dl
Keiju rypsiöljyä
2 dl
sokeria
1 dl
Rouhittuja pistaasipähkinöitä
1 ½ dl
turkkilaista jogurttia, rahkaa tai tuorejuustoa
1 tl
ruokasoodaa
1
muna
1 tl
kardemummaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria

Valmistusohje

Pinnalle:
sokeroimatonta kaakaojauhetta
pistaasipähkinöitä

Vuokaan:
leivinpaperia

Mittaa kulhoon rypsiöljy ja kaikki muut taikinan ainekset. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.

Laita leipävuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperi ja levitä taikina vuokaan. Paista 150-175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.

Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna jäähtyä kokonaan. Siivilöi pinnalle hieman ennen tarjoilua sokeroimatonta kaakaojauhetta ja rouhittuja pistaasipähkinöitä.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta