Kasvis-kvinoasalaatti fetajuustokastikkeella
Keiju Juokseva sopii erinomaisesti paistamiseen. Tässä salaatissa yhdistyvät herkulliset paistetut kasvikset, yrtillä maustettu kvinoa ja kirpeänraikas fetajuustokastike.
Ainekset: |
|
470 g |
paprikaa
|
280 g |
kesäkurpitsaa
|
190 g |
munakoisoa
|
280 g |
kirsikkatomaatteja
|
190 g |
kikherneitä
|
suolaa
|
|
mustapippuria
|
|
Paistamiseen: |
|
Keiju juoksevaa
|
|
Lisuke: |
|
470 g |
kvinoaa
|
1,4 dl |
Keiju juoksevaa
|
30 g |
persiljaa
|
suolaa
|
|
Fetajuustokastike |
|
190 g |
fetajuustoa
|
280 g |
turkkilaista jogurttia
|
50 g |
sitruunan mehua ja kuorta
|
mustapippuria rouheena
|
|
suolaa
|
|
20 g |
timjamin versoja
|
Valmistusohje
1. Pilko kasvikset suuriksi siivuiksi, kirsikkatomaatit voi jättää kokonaisiksi. Paista kasvikset ja kikherneet juoksevassa margariinissa ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita juokseva margariini ja persilja tehosekoittimella vihreäksi seokseksi ja lisää lämpimän kvinoan joukkoon. Mausta suolalla.
3. Murenna fetajuusto jogurtin joukkoon. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuori. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
4. Sekoita paistetut kasvikset ja kvinoa keskenään ja lisää salaattiin timjamin versot. Tarjoile kvinoasalaatti fetajuustokastikkeen kera.