Keiju Valkosipulilevite on Suomessa valmistettu maukas oikeaa valkosipulia sisältävä palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen margariini soveltuu erinomaisesti sekä leivän päälle, ruoanvalmistukseen…
Lue lisää
Katkarapu-perunakroketit ja valkosipuli-yrttidippi
1,5 h
4
Rapeat katkarapu-perunakroketit ovat suorastaan täydellistä sormisyötävää kaikenlaisiin illanistujaisiin. Tämä helppo, suolainen tarjoilupöydän suosikki viimeistellään raikkaalla valkosipuli-yrttidipillä, joka täydentää krokettien maun herkullisesti. Katkarapujen sijaan kroketit voi täyttää myös esimerkiksi savukalalla tai pekonilla. Kroketeista saa maidottomat jättämällä parmesaanin pois.
Katkarapu-perunakroketit |
|
400-500 g |
jauhoista perunaa kuorittuna
|
0,5 dl |
perunajauhoja
|
50 g |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
0,5 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
0,5 |
ruukkua tilliä hienonnettuna
|
200 g |
valutettuja katkarapuja
|
2 rkl |
parmesaaniraastetta
|
1 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
1 l |
Keiju rypsiöljyä uppopaistamiseen
|
sormisuolaa valmiiden krokettien pinnalle
|
|
Valkosipuli-yrttidippi |
|
100 g |
Keiju Valkosipulilevitettä
|
1 prk |
(200 g) kermaviiliä
|
0,5 |
kurkku raastettuna, nesteet pois valutettuna
|
0,5 |
sitruunanmehu ja kuori raastettuna
|
0,5 |
ruukkua tilliä hienonnettuna
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Valmistusohje
- Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi.
- Valuta ja puserra sosemyllyn läpi tai vatkaa sähkövatkaimella perunat murskaksi. Lisää joukkoon perunajauho sekä Keiju Valkosipulilevite ja sekoita nuolijalla tai puulastalla tasaiseksi massaksi.
- Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Pyörittele massasta käsin noin 7 cm leveitä ja 2 cm paksuja pyöreitä pihvejä.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa 175–180-asteiseksi. Uppopaista kroketteja 1½−2 minuuttia per puoli.
- Nosta kroketit reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Ripottele valmiiden katkarapu-perunakrokettien pinnalle sormisuolaa.
- Sekoita kaikki dipin ainekset sekaisin kulhossa ja tarjoile krokettien kanssa.