Katkarapu-perunakroketit ja valkosipuli-yrttidippi

1,5 h
4

Arvostele resepti

Katkarapu-perunakroketit ja valkosipuli-yrttidippi

Rapeat katkarapu-perunakroketit ovat suorastaan täydellistä sormisyötävää kaikenlaisiin illanistujaisiin. Tämä helppo, suolainen tarjoilupöydän suosikki viimeistellään raikkaalla valkosipuli-yrttidipillä, joka täydentää krokettien maun herkullisesti. Katkarapujen sijaan kroketit voi täyttää myös esimerkiksi savukalalla tai pekonilla. Kroketeista saa maidottomat jättämällä parmesaanin pois.

Katkarapu-perunakroketit

400-500 g
jauhoista perunaa kuorittuna
0,5 dl
perunajauhoja
50 g
Keiju Valkosipulilevitettä
0,5
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
0,5
ruukkua tilliä hienonnettuna
200 g
valutettuja katkarapuja
2 rkl
parmesaaniraastetta
1 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria
1 l
Keiju rypsiöljyä uppopaistamiseen
sormisuolaa valmiiden krokettien pinnalle

Valkosipuli-yrttidippi

100 g
Keiju Valkosipulilevitettä
1 prk
(200 g) kermaviiliä
0,5
kurkku raastettuna, nesteet pois valutettuna
0,5
sitruunanmehu ja kuori raastettuna
0,5
ruukkua tilliä hienonnettuna
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi.
  2. Valuta ja puserra sosemyllyn läpi tai vatkaa sähkövatkaimella perunat murskaksi. Lisää joukkoon perunajauho sekä Keiju Valkosipulilevite ja sekoita nuolijalla tai puulastalla tasaiseksi massaksi.
  3. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Pyörittele massasta käsin noin 7 cm leveitä ja 2 cm paksuja pyöreitä pihvejä.
  4. Kuumenna rypsiöljy kattilassa 175–180-asteiseksi. Uppopaista kroketteja 1½−2 minuuttia per puoli.
  5. Nosta kroketit reikäkauhalla talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Ripottele valmiiden katkarapu-perunakrokettien pinnalle sormisuolaa.
  6. Sekoita kaikki dipin ainekset sekaisin kulhossa ja tarjoile krokettien kanssa.