Kauraiset ja karpaloiset cookiet
Raaka-aineet |
|
200 g |
Keiju juoksevaa
|
4 dl |
fariinisokeria
|
2 |
kananmunaa
|
3 dl |
kaurahiutaleita
|
5 dl |
vehnäjauhoja
|
2,5 tl |
leivinjauhetta
|
2 tl |
suolaa
|
150 g |
kuivattuja karpaloita
|
Valmistusohje
Fariinisokeri on kidesokeria, johon on lisätty siirappia. Siirappi tasapainottaa kirpeän karpalon makua suloisesti, joten se on siksi loistava makeutusvaihtoehto näihin kauraisiin karpalocookieihin. Kaura on hyväksi vatsan toiminnalle, Keiju Juokseva tekee cookieista rapeita ja maukkaita.
Cookieiden valmistus on nopeaa, sillä taikinan teko koostuu ainoastaan eri ainesten vaahdottamisesta ja sekoittelusta. Paistoaika on n. 15 minuuttia ja sen kanssa kannattaa olla tarkkana – cookieiden tulee jäädä hieman pehmeiksi. Varo siis ylipaistamista.
1. Sekoita hyvin keskenään sula Keiju Juokseva ja fariinisokeri.
2. Lisää vaahtoon kananmunat ja vatkaa kuohkeaksi.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe.
4. Lisää vaahtoon jauho-kauraseos ja suola, sekoita.
5. Lisää taikinaan lopuksi karpalot ja sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla.
6. Nostele taikinanokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Muista jättää leviämisvaraa! Sopiva määrä on 5 nokaretta per uunipelti.
7. Paista cookieita uunin keskitasolla 170 asteessa n. 15 minuutin ajan.