Keiju laskiaispullat

16

Arvostele resepti

Keiju laskiaispullat

Raaka-aineet

3 dl
maitoa
1
muna
1 dl
sokeria
1,5 tl
kardemummaa
0,5 tl
suolaa
1 ps
kuivahiivaa
7,5 dl
erikoisvehnäjauhoja
100 g
Keiju Laktoositon kasvirasvalevite 70 %

Täyte:

3 dl
Kuohukermaa
1,5 rkl
sokeria
2 dl
vadelmahilloa
100 g
TAI mantelimassaa

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja useammassa erässä samalla sekoittaen. Lisää loput jauhot sekä huoneenlämpöinen margariini vielä muutamassa erässä. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi noin 40 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pitko ja leikkaa se 16 osaan. Pyöritä paloista pikkupullia. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinan kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
4. Sudi pullat kauttaaltaan munalla ja koristele halutessasi raesokerilla ja mantelilastuilla.
5. Paista pullat n.225-asteisen uunin keskitasolla pullien koosta riippuen 10-15 minuuttia.
6. Anna pullien jäähtyä ennen halkaisemista.

Täyte
7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta halutessasi sokerilla.
8. Halkaise pullat, täytä hillolla tai mantelimassalla ja pursota väliin kermavaahtoa.