Keijumaisen kevyet sitruunawhoopiet
Whoopie-kuoret |
|
2 |
kananmunaa
|
1 ½ dl |
sokeria
|
2 tl |
vaniljarouhetta
|
100 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
3 ½ dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
ruokasoodaa
|
1 |
sitruunan raastettu kuori
|
1 dl |
kermaa
|
Täyte |
|
200 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
½ |
sitruunan mehu
|
4 dl |
tomusokeria
|
Valmistusohje
Nämä makeat ja raikkaat sitruunawhoopiet ovat mainioita suupaloja ja pienen kokonsa vuoksi helposti kuljetettavia vaikka lahjaksi. Whoopie-kuoret ovat pehmeitä keksejä, joiden sisään laitetaan täyteläistä sitruunatäytettä.
Vatkaa sokeri, vaniljarouhe ja kananmunat keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon vehnäjauhot, ruokasooda ja raastettu sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi.
Lisää taikinaan lopuksi Keiju Juokseva ja kerma, sekoita taikina tasaiseksi.
Lusikoi uunipellille leivinpaperin päälle noin kahden euron kolikon kokoisia nokareita. Jätä leviämisvaraa.
Paista nokareita uunin keskitasolla 175 asteessa n.10 minuuttia. Varo ylipaistamista, sillä kuorien tulee jäädä hieman pehmeiksi.
Valmista täyte sekoittamalla keskenään maustamaton tuorejuusto, puolikkaan sitruunan mehu ja tomusokeri. Täytä whoopiet vasta jäähtyneenä: Levitä yhden kuoren tasaiselle pinnalle täytettä ja paina toinen kuori sen päälle.