Keijun Satumainen porkkanakakku
Kakkupohja |
|
6 |
kananmunaa
|
6 dl |
fariinisokeria
|
6 dl |
vehnäjauhoja
|
1 ½ dl |
mantelijauhoa
|
2 tl |
kanelia
|
2 tl |
kardemummaa
|
2 tl |
inkivääriä
|
6 tl |
leivinjauhetta
|
6 dl |
raastettua porkkanaa
|
200 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
Täyte ja kuorrutus |
|
200 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
5 dl |
tomusokeria
|
100 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
Valmistusohje
24 cm:n silikonivuokaan tehtynä Porkkanakakku kuuluu leivonnaismaailman kirkkaimpiin tähtiin, eikä suotta. Tämä makea, mehevä ja mausteisella tuoksulla varustettu kakku täytetään ja kuorrutetaan tuorejuustoseoksella, eikä se vaadi sen kummempia koristeluja. Kakku on helppo leikata paloiksi ja sopii tarjottavaksi vaikkapa kahvin kera.
Valmista kakkupohja vaahdottamalla keskenään kananmunat ja fariinisokeri. Lisää vaahtoon vehnäjauho, mantelijauho, kaneli, kardemumma, inkivääri ja leivinjauhe, sekoita. Lisää Keiju Juokseva taikinaan porkkanaraasteen kera. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se kakkuvuokaan.
Paista kakkua uunin keskitasolla 150 asteessa n. 1 tunnin ajan. Varmista kypsyys puisella tikulla kakun keskiosasta: tikkuun ei saa jäädä raakaa taikinaa. Jäähdytä kakku vuoassaan ja kumoa. Valmista täyte ja kuorrutus. Sekoita Keiju Juokseva, maustamaton tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Halkaise kakku. Levitä puolet täytteestä kakkupohjalle ja aseta toinen osa kakkupohjista täytteen päälle. Levitä loput täytteestä kuorrutteeksi kakun päälle.