Keltaiset Keijun Maissimuffinssit

15 minuuttia
8 kpl amerikkalaisiin muffinssivuokiin tehtynä

Arvostele resepti

Keltaisia Keijun maissimuffineita valkoisella lautasella ja servetin päällä

Raaka-aineet

5 ½ dl
maissijauhoja
3 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
100 g
Keiju Juokseva 500 ml
4 dl
maitoa
2
kananmunaa

Valmistusohje

Maissijauhoja tulee käytettyä leivonnassa loppujen lopuksi harvoin, vaikka sitä on monien kauppojen valikoimissa. Siitä on muodostunut lähinnä keliaakikkojen tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavien vehnäjauhon korvike, mutta se tuo hyvää vaihtelua muillekin vaikkapa näiden suolaisten muffinssien muodossa. Kaupan päällisenä muffinssit saavat maissin ansiosta kauniin keltaisen sävyn. Maissijauho on maultaan vahvaa, joten sen käyttö saattaa vaatia hieman totuttelua.

Maissimuffinssien valmistus on nopeaa, sillä paistoaika on ainoastaan noin 15 minuuttia. Muffinssit ovat parhaimmillaan hieman lämpimänä. Halkaise muffinssit ja nauti mieleisilläsi täytteillä.

Sekoita maissijauhot ja leivinjauhe keskenään. Riko kananmunat. Lisää kananmunien sekaan Keiju Juokseva, maito ja suola. Lisää jauhot kananmunaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikinaa muffinssivuokiin. Jätä hieman kohoamisvaraa. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuutin ajan.