Kesäinen grillikasvispasta ja parsapesto

1 h
4

Arvostele resepti

Kesäinen grillikasvispasta ja parsapesto

Ihanan herkullinen ja kesäinen kasvispasta tarjoaa täydellisen yhdistelmän grillattuja kauden kasviksia ja täyteläistä parsapestoa. Grillauksen tuoma savuinen aromi yhdistettynä parsan ja basilikan raikkauteen tekee tästä ruoasta vastustamattoman kesäisen herkun. Lisäksi raikas sitruunamehu tuo annokseen pirteän säväyksen. Valmistele ateria helposti grillissä ja nauti kesäisestä makumatkasta! (kananmunaton, pähkinätön, soijaton)

Kasvispastan ainekset:

1 pnt
tankoparsaa
2
paprikaa
1
munakoiso
0,5 pnt
kevätsipulia
1 rs
terttukirsikkatomaatteja
0,5 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
250 g
tagliatelle-pastaa
0,5 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
0,5 tl
suolaa
0,5
sitruunan mehu

Parsapesto

2 dl
parsan varsia
2 dl
Keiju Grilli & Marinadi -öljyä
1
valkosipulinkynsi
1 pnt
basilikaa
0,5 dl
pinjansiemeniä
0,5
sitruunan mehu
1 dl
parmesaaniraastetta
0,5 tl
suolaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa tankoparsoista kovin osa pois, jota ei voi hyödyntää pestossa. Leikkaa varsista vielä pehmeämpää varsiosaa talteen pestoa varten 2 dl.
  2. Halkaise paprikat ja siivuta munakoiso.
  3. Leikkaa kevätsipulit muutamaan osaan.
  4. Aloita parsapeston valmistus kiehauttamalla nopeasti parsan varret.
  5. Laita tehosekoittimeen öljy, parsan varret, valkosipulinkynsi, basilika, pinjansiemenet ja sitruunamehu.
  6. Soseuta tasaiseksi ja lisää joukkoon raastettu parmesaani. Mausta suolalla.
  7. Sekoita kulhossa parsoihin, paprikoihin, kirsikkatomaatteihin, munakoisosiivuihin ja kevätsipuliin öljy.
  8. Grillaa kasviksiin kaunis pinta grillissä.
  9. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeen ja valuta.
  10. Lisää valutetun pastan joukkoon öljy ja sekoita.
  11. Lisää joukkoon grillatut kasvikset ja mausta suolalla.
  12. Viimeistele pasta sitruunamehulla ja nauti parsapeston kanssa.