Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Kesäkurpitsaviettelys
Raaka-aineet |
|
2 |
kesäkurpitsaa (noin 500 g)
|
3 |
tomaattia
|
2 |
valkosipulin kynttä
|
3 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
|
1/2 tl |
suolaa
|
1/4 tl |
mustapippuria rouheena
|
1 rkl |
tuoretta basilikaa silputtuna
|
1/2 dl |
parmesan-juustoraastetta
|
Valmistusohje
Halkaisee noin 200-300 grammaisia kesäkurpitsoita 2 kappaletta. Kaiverra sisus pois. Pilko tomaatteja, valkosipulia ja paista ketjussa. Lisää kaiverrettu sisus ja mausta mustapippurilla ja tuoreella basilikalla ja ripauksella suolaa. Täytä kurpitsat tällä täytteellä ja ripottele päälle runsaasti parmesan-juustoraastetta. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Nam! Variaatioita voi tehdä lisäämällä täytteeseen esim. pilkottua anjovista, jolloin suolaa ei lisätä lainkaan.