Kesäkurpitsaviettelys

Arvostele resepti

Herkulliset kesäkurpitsaviettelykset valmistuvat Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyllä helposti

Raaka-aineet

2
kesäkurpitsaa (noin 500 g)
3
tomaattia
2
valkosipulin kynttä
3 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouheena
1 rkl
tuoretta basilikaa silputtuna
1/2 dl
parmesan-juustoraastetta

Valmistusohje

Halkaisee noin 200-300 grammaisia kesäkurpitsoita 2 kappaletta. Kaiverra sisus pois. Pilko tomaatteja, valkosipulia ja paista ketjussa. Lisää kaiverrettu sisus ja mausta mustapippurilla ja tuoreella basilikalla ja ripauksella suolaa. Täytä kurpitsat tällä täytteellä ja ripottele päälle runsaasti parmesan-juustoraastetta. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia. Nam! Variaatioita voi tehdä lisäämällä täytteeseen esim. pilkottua anjovista, jolloin suolaa ei lisätä lainkaan.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta