Kevään vihreä parsasalaatti uppomunalla ja parmesanmajoneesilla
Kevään vihreä raikas parsasalaatti tarjoillaan uppomunan ja yrttiöljystä valmistetun parmesanmajoneesin kanssa.
Parmesanmajoneesi |
|
1 |
keltuainen
|
1 tl |
sinappia
|
1/2 tl |
etikkaa
|
2 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
50 g |
raastettua parmesania
|
ripaus suolaa
|
|
Uppomunat |
|
2 l |
vettä
|
1 dl |
etikkaa
|
4 |
kananmunaa
|
sormisuolaa
|
|
Ainekset: |
|
1 pnt |
vihreää parsaa
|
1/2 |
sitruunan mehu
|
1 |
jääsalaatti
|
1 |
friseesalaatti
|
1 rs |
versosalaattia
|
1 |
kurkku
|
100 g |
pakasteherneitä
|
1/2 pnt |
kevätsipulia
|
1/2 dl |
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
|
Valmistusohje
Erottele keltuainen ja valkuainen. Laita keltuainen korkeaan kulhoon, lisää pinnalle sinappi ja etikka. Sekoita sauvasekoittimella ja lisää yrttiöljy ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää majoneesin joukkoon raastettu parmesan ja mausta ripauksella suolaa.
Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat veden pyörimään. Riko kananmuna kuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi kananmuna kerrallaan n. 4 minuuttia, jolloin keltuainen jää vielä löysäksi. Nosta uppomunat reikäkauhalla kattilasta ja ripottele pinnalle hieman sormisuolaa.
Leikkaa parsojen juuresta kova osa pois. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja lisää veteen parsat. Keitä noin 5 minuuttia ja nosta parsat kylmään, sitruunamehulla maustettuun veteen. Huuhdo ja revi salaatit, siivuta kurkku ja sulata herneet. Hienonna kevätsipuli. Kokoa parsasalaatti, laita päälle uppomuna ja parmesanmajoneesi. Lisää lopuksi päälle yrttiöljyä.