Kevätsipuli-perunasalaatti

30 min
4:lle

Arvostele resepti

Raikasta kevätsipuli-perunasalaattia valkoisella tarjoiluastialla ja kevätsipulin varsia

Keijun yrttiöljyt sopivat mainiosti varhaisperunoiden maustamiseen. Sekoita yrttiöljy perunoihin vielä kun ne ovat lämpimiä, jotta öljyn maut imeytyvät perunoihin kunnolla. Perunasalaatin voi tarjota kylmänä tai lämpimänä.

Ainekset

1 kg
varhaisperunoita
1 dl
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä
1 tl
jyväistä dijon-sinappia
1 tl
suolaa
1 pnt
kevätsipulia
2 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl
hienonnettua oreganoa

Valmistusohje

Pese varhaisperunat ja keitä ne kuorineen kypsiksi, mutta napakoiksi suolalla maustetussa vedessä.

Pilko perunat puoliksi ja sekoita yrttiöljy, sinappi, suola, pippuri ja sokeri niiden joukkoon.

Anna maustua hetki.

Leikkaa kevätsipuli reiluiksi paloiksi ja sekoita yrttien kanssa perunoiden joukkoon.

Tarjoile perunasalaatti lämpimänä tai kylmänä.

 

 

 

<!–

Lue lisää Öljyakatemiasta

–>