Kierrepullat pähkinätäytteellä

30 min + kohotus
4

Arvostele resepti

Kierrepullat pähkinätäytteellä

Herkulliset kierrepullat pähkinätäytteellä maistuvat taatusti kaikille kardemumman ja pähkinöiden ystäville. Pehmeä ja kuohkea pullataikina valmistetaan perinteisesti maidosta, kuivahiivasta ja vehnäjauhoista. Kardemumma tuo pullaan klassisen maun, ja täyteläinen pekaanipähkinätäyte viimeistelee kokonaisuuden. Pähkinätäytteen voi myös helposti varioida omien makumieltymysten mukaan esimerkiksi käyttämällä eri pähkinöitä tai lisäämällä kuivattuja hedelmiä. Näiden kierrepullien täyteläinen maku ja pehmeä koostumus tekevät niistä vastustamattoman makuelämyksen. Kierrepullat ovat loistava valinta kahvipöytään tai viikonlopun herkutteluun.

Pullataikina:

2,5 dl
maitoa
5 g
kuivahiivaa
5 g
kardemummaa
100 g
sokeria
Hyppysellinen suolaa
450 g
vehnäjauhoja
50 g
kananmunaa
100 g
Keiju juoksevaa

Pähkinätäyte:

150 g
pekaanipähkinöitä
50 g
sokeria
75 g
Keiju juoksevaa

Pinnalle:

50 g
kananmunaa
2 g
pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

  1. Valmista pullataikina.
  2. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  3. Lisää kardemumma, sokeri ja suola.
  4. Sekoita joukkoon osa jauhoista, kananmuna ja juokseva margariini.
  5. Lisää viimeiseksi loput jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi.
  6. Anna taikinan kohota 30 minuuttia ja kauli jauhotetulla alustalla tasaiseksi noin 0,5 cm paksuiseksi levyksi.
  7. Valmista kierrepullan täyte.
  8. Laita pähkinät ja sokeri tehosekoittimeen. Lisää juokseva margariini ohuena nauhana koneen käydessä, kunnes saat tasaisen tahnan.
  9. Levitä pähkinätahna taikinalevylle ja kieritä taikina pitkältä sivulta rullaksi.
  10. Leikkaa rulla kymmeneen osaan ja laita leivinpaperin päälle pellille leikkuupinta ylöspäin.
  11. Anna kohota noin 20 minuuttia.
  12. Voitele pullat munalla kohotuksen jälkeen.
  13. Ripottele päälle murennettuja pekaanipähkinöitä.
  14. Paista kierrepullat 180-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, uunin tehosta riippuen.