Kirsikkakuppikakut

Arvostele resepti

Suussasulavat kirsikkakuppikakut kauniisti kuorutettuina ja koristeltuina kirsikoilla

Raaka-aineet

125 g
Keiju Juokseva 500 ml
1 1/2 dl
sokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2
kananmunaa
75 g
säilöttyjä kirsikoita
1 tl
vaniljasokeria

Kuorrutus:

100 g
maustamatonta tuorejuustoa
100 g
Keiju laktoositon kasvirasvalevitettä
1 rkl
kirsikkalikööriä tai säilykekirsikoiden lientä
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
tomusokeria

Valmistusohje

Sekoita sokeri ja juokseva margariini kulhossa kauhalla. Lisää munat ja vaniljasokeri, sekä jauhot ja leivinjauhe sekoitettuna. Lisää lopuksi kirsikat pieneksi pilkottuna. Jaa taikina muffinivuokiin, laita vuoat uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Jäähdytä kuppikakut hyvin ennen kuorruttamista. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto ja margariini hyvin keskenään. Lisää likööri, vaniljasokeri ja tomusokeri, sekoita kuorrutus tasaiseksi. Levitä kuorrutus kuppikakuille ja koristele tuoreilla tai säilötyillä kirsikoilla.