Kurkku-jogurttikeitto
Kurkku-jogurttikeitto sopii mitä parhaimmin talvi-iltoihin, sillä se on samalla raikas ja maukas, kylmä keitto, joka auttaa varmistamaan tärkeiden vitamiinien saannin. D-vitaminoidun rypsiöljyn ansiosta keiton kautta saa helposti ison osan päivittäisestä D-vitamiini -saantisuosituksesta. Voit myös rikastaa kurkkukeittoa erilaisilla yrteillä ja mausteilla, kuten persiljalla tai jalapenolla, tuomaan lisää makua. Keiton voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja antaa sen maustua rauhassa jääkaapissa, jolloin maut korostuvat entisestään.
Aineosat |
|
300 g |
kurkku paloina
|
500 g |
laktoositonta turkkilaista jogurttia
|
1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
0,5 dl |
Keiju D-vitaminoitua rypsiöljyä
|
0,5 |
sipuli paloina
|
1 |
pieni valkosipulinkynsi
|
1 tl |
mustapippurirouhetta
|
1 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
cayennepippuria
|
15 |
mintun lehteä
|
Valmistusohje
Aseta kaikki reseptin ainesosat tehosekoittimeen ja soseuta. Nauti heti tai siirrä kannellisessa astiassa jääkaappiin odottamaan. Tarjoile kurkku-jogurttikeitto sellaisenaan, marinoidun kurkun tai katkarapujen kanssa.