Kurpitsadonitsit

12 kpl

Arvostele resepti

Kurpitsadonitsit

Raaka-aineet:

0,5 dl
Keiju rypsiöljyä
1 dl
sokeria
2
kananmunaa
8,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl
kanelia
1,5 dl
myskikurpitsasosetta
1 dl
maitoa
1 l
Keiju rypsiöljyä paistamiseen

Kuorrutus:

0,5 dl
suolaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Keitä palat pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella, sitten anna soseen jäähtyä. Sosetta tulee yhdestä keskikokoisesta myskikurpitsasta enemmän kuin reseptiin tarvitaan, loppu sopii erinomaisesti esimerkiksi kasvissosekeiton joukkoon.
  2. Valmista taikina sekoittamalla rypsiöljy ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vispaa käsin.
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne sekä myskikurpitsasose ja maito taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja kunnes taikina ei tartu kovin paljoa sormiin.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Paina pyöreällä noin 8 cm hal-kaisijaltaan olevalla muotilla ympyröitä taikinasta ja tee niiden keskelle pieni aukko esimerkiksi tyl-lalla.
  5. Kuumenna 1 l rypsiöljyä kattilassa noin 175 asteiseksi. Nostele muutama donitsi kerrallaan kuu-maan öljyyn ja paista muutama minuutti. Käännä donitsit ja kun ne ovat kullanruskeita, nostele ne talouspaperin päälle.
  6. Pyörittele donitsit lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.