Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Kurpitsadonitsit
12 kpl
Raaka-aineet: |
|
0,5 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
1 dl |
sokeria
|
2 |
kananmunaa
|
8,5 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
ripaus suolaa
|
|
1 tl |
kanelia
|
1,5 dl |
myskikurpitsasosetta
|
1 dl |
maitoa
|
1 l |
Keiju rypsiöljyä paistamiseen
|
Kuorrutus: |
|
0,5 dl |
suolaa
|
Valmistusohje
- Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Keitä palat pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella, sitten anna soseen jäähtyä. Sosetta tulee yhdestä keskikokoisesta myskikurpitsasta enemmän kuin reseptiin tarvitaan, loppu sopii erinomaisesti esimerkiksi kasvissosekeiton joukkoon.
- Valmista taikina sekoittamalla rypsiöljy ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vispaa käsin.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää ne sekä myskikurpitsasose ja maito taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhoja kunnes taikina ei tartu kovin paljoa sormiin.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Paina pyöreällä noin 8 cm hal-kaisijaltaan olevalla muotilla ympyröitä taikinasta ja tee niiden keskelle pieni aukko esimerkiksi tyl-lalla.
- Kuumenna 1 l rypsiöljyä kattilassa noin 175 asteiseksi. Nostele muutama donitsi kerrallaan kuu-maan öljyyn ja paista muutama minuutti. Käännä donitsit ja kun ne ovat kullanruskeita, nostele ne talouspaperin päälle.
- Pyörittele donitsit lämpiminä kaneli-sokeriseoksessa.