Kylmä tomaattikeitto

15 min
4:lle

Arvostele resepti

Maukas kylmä tomaattikeitto lasissa koristeltuna krutongeilla

Kylmä tomaattikeitto eli gazpacho on helppo ja nopea valmistaa. Tämä klassinen espanjalainen keitto saa lisää makua Keiju-yrttiöljystä. Keiton voi valmistaa myös tuoreista kaltatuista tomaateista.

Ainekset

4 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1
sipuli
500 g
tomaattimurskaa
1/2
kurkku
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
sokeria
2 tl
suolaa
rouhittua mustapippuria

Paahdettua leipää

1
viipale maalaisleipää
1 rkl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1
valkosipulinkynsi

Tarjoiluun

4 rkl
pestoa

Valmistusohje

Kuullota pilkottu sipuli yhdessä ruokalusikallisessa öljyä pannulla.

Laita kuullotettu sipuli tehosekoittimeen lopun öljyn, tomaattimurskan, kuoritun kurkun, etikan, sokerin ja mausteiden kanssa. Aja hienoksi keitoksi.

Leikkaa maalaisleivästä tikkuja tai kuutioita ja sekoita öljyn ja hienonnetun valkosipulin kanssa kulhossa.

Paahda 220 asteessa noin 10 minuuttia.

Kaada tomaattikeitto keitto laseihin, kaada päälle pestoa ja koristele paahdetulla leivällä.