Rypsiöljypohjainen valkosipulinen yrttiöljy sopii monipuolisesti ruoanlaittoon ja tuo helposti herkullista makua keittiöösi. Pakkauskoko 250 ml. • Marinointiin, paistamiseen tai mausteeksi…
Lue lisää
Kylmä tomaattikeitto
15 min
4:lle
Kylmä tomaattikeitto eli gazpacho on helppo ja nopea valmistaa. Tämä klassinen espanjalainen keitto saa lisää makua Keiju-yrttiöljystä. Keiton voi valmistaa myös tuoreista kaltatuista tomaateista.
Ainekset |
|
4 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 |
sipuli
|
500 g |
tomaattimurskaa
|
1/2 |
kurkku
|
1 rkl |
valkoviinietikkaa
|
1 tl |
sokeria
|
2 tl |
suolaa
|
rouhittua mustapippuria
|
|
Paahdettua leipää |
|
1 |
viipale maalaisleipää
|
1 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
Tarjoiluun |
|
4 rkl |
pestoa
|
Valmistusohje
Kuullota pilkottu sipuli yhdessä ruokalusikallisessa öljyä pannulla.
Laita kuullotettu sipuli tehosekoittimeen lopun öljyn, tomaattimurskan, kuoritun kurkun, etikan, sokerin ja mausteiden kanssa. Aja hienoksi keitoksi.
Leikkaa maalaisleivästä tikkuja tai kuutioita ja sekoita öljyn ja hienonnetun valkosipulin kanssa kulhossa.
Paahda 220 asteessa noin 10 minuuttia.
Kaada tomaattikeitto keitto laseihin, kaada päälle pestoa ja koristele paahdetulla leivällä.