Kylmäsavulohi-perunablinit

1 h 15 min
6

Arvostele resepti

Kylmäsavulohi-perunablinit

Kylmäsavulohitäyteblinit ja piparjuurikastike ovat lyömätön yhdistelmä loppu- ja alkuvuoden herkutteluun. Näillä maukkailla herkuilla tuot juhlapöytään klassista eleganssia. Perunablinit voit paistaa lettu- tai blinipannulla. Paistamisessa tärkeää on kuuma pannu ja reilu määrä rasvaa − jos rasvaa on liian vähän blinit palavat helposti.

Perunablinitaikina

600 g
jauhoista perunaa kuorittuna
1 rkl
sulatettua Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia
3
kananmunan keltuaista
3 rkl
laktoositonta creme fraichea
2 tl
suolaa
1,25 dl
tattarijauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3
kananmunan valkuaista vaahdotettuna
Keiju rypsiöljyä ja
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia blinien paistamiseen

Piparjuurikastike

200 g
laktoositonta smetanaa tai creme fraichea
2 rkl
piparjuuritahnaa
0,5
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
0,5 tl
suolaa
0,5 tl
rouhittua mustapippuria

Lohi

tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kypsiksi. Paina perunat sosemyllyn tai siivilän läpi ja sekoita rypsiöljymargariini, keltuaiset ja creme fraiche perunasoseen joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää perunasoseen joukkoon muutamassa osassa. Nosta lopuksi vaahdotetut valkuaiset kolmessa osassa perunasoseen joukkoon.
  3. Kuumenna blini- tai lettupannu kuumaksi. Lisää pannulle 1–2 rkl rypsiöljyä. Kaada blinitaikinaa pannulle tasaiseksi kerrokseksi. Paista blinejä kunnes niiden paistopinta on ruskistunut.
  4. Lisää pannun keskelle ruokalusikallinen rypsiöljymargariinia, levitä blineille ja anna vaahtoutua. Käännä blinit ja paista noin 1–2 minuutin ajan, kunnes blinit ovat kypsiä. Toista, kunnes olet paistanut koko taikinan.
  5. Vaahdota smetana tai creme fraiche käsivatkaimella. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita.
  6. Tarjoile perunablinit piparjuurikastikkeen, kylmäsavulohen ja yrttien kanssa.