Keiju Makuisa on Suomessa valmistettu maukas palmuöljytön levite. Tämä hyvänmakuinen tuote maistuu joko sellaisenaan leivän päällä tai yhdessä muiden leivänpäällisten…
Lue lisää
Kylmäsavulohi-perunablinit
1 h 15 min
6
Kylmäsavulohitäyteblinit ja piparjuurikastike ovat lyömätön yhdistelmä loppu- ja alkuvuoden herkutteluun. Näillä maukkailla herkuilla tuot juhlapöytään klassista eleganssia. Perunablinit voit paistaa lettu- tai blinipannulla. Paistamisessa tärkeää on kuuma pannu ja reilu määrä rasvaa − jos rasvaa on liian vähän blinit palavat helposti.
Perunablinitaikina |
|
600 g |
jauhoista perunaa kuorittuna
|
1 rkl |
sulatettua Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia
|
3 |
kananmunan keltuaista
|
3 rkl |
laktoositonta creme fraichea
|
2 tl |
suolaa
|
1,25 dl |
tattarijauhoja
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
3 |
kananmunan valkuaista vaahdotettuna
|
Keiju rypsiöljyä ja
|
|
Keiju Makuisa rypsiöljymargariinia blinien paistamiseen
|
|
Piparjuurikastike |
|
200 g |
laktoositonta smetanaa tai creme fraichea
|
2 rkl |
piparjuuritahnaa
|
0,5 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
0,5 tl |
suolaa
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Lohi |
|
tilliä ja ruohosipulia hienonnettuna
|
Valmistusohje
- Keitä perunat kypsiksi. Paina perunat sosemyllyn tai siivilän läpi ja sekoita rypsiöljymargariini, keltuaiset ja creme fraiche perunasoseen joukkoon.
- Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää perunasoseen joukkoon muutamassa osassa. Nosta lopuksi vaahdotetut valkuaiset kolmessa osassa perunasoseen joukkoon.
- Kuumenna blini- tai lettupannu kuumaksi. Lisää pannulle 1–2 rkl rypsiöljyä. Kaada blinitaikinaa pannulle tasaiseksi kerrokseksi. Paista blinejä kunnes niiden paistopinta on ruskistunut.
- Lisää pannun keskelle ruokalusikallinen rypsiöljymargariinia, levitä blineille ja anna vaahtoutua. Käännä blinit ja paista noin 1–2 minuutin ajan, kunnes blinit ovat kypsiä. Toista, kunnes olet paistanut koko taikinan.
- Vaahdota smetana tai creme fraiche käsivatkaimella. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita.
- Tarjoile perunablinit piparjuurikastikkeen, kylmäsavulohen ja yrttien kanssa.