Kylmäsavulohipizza

Arvostele resepti

Kylmäsavulohipizza

Taikina:

400 g
00-vehnäjauhoja
2 tl
kuivahiivaa
1 tl
suolaa
2 1/2 dl
vettä
0,5 g
Keiju rypsiöljyä
n. 2 dl
Karkeaa vehnäjauhoa pizzan pyörittämiseen

Täyte:

250 g
kylmäsavulohta viipaleena
8 kpl
vihreää parsaa
250 g
mozzarellaa pieninä paloina
4 dl
hollandaisekastiketta
50 g
pinaattia
Keiju sitruuna & basilika yrttiöljyä

Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet yleiskoneen kulhoon. Laita kone päälle ja lisää nesteet kahdessa erässä joukkoon. Vaivaa taikinaa koneessa noin 6-8 minuutta kunnes taikina alkaa olla sileää ja tasaista. Pyöritä taikinasta 4 tasakokoista palloa ja laita öljytylle tarjottimelle kelmun alle jääkaappiin lepäämään vuorokaudeksi.

Nosta pizzapullat huoneenlämpöön noin 1-2 h ennen työstämistä.
Leivo pizzapullista noin 1 cm paksuisia pizzapohjia haluamaasi muotoon.

Laita pizzakivi grilliin ja lämmitä grilli noin 250-300°C
Kuori ja leikkaa parsat pituussuuntaan halki. Leikkaa ne vielä noin 3 cm pituisiksi paloiksi. Levitä hollandaisekastiketta leivotun pizzapohjan päälle. Ripottele päälle mozzarellat ja parsat. Paista pizzaa pizzakiven päällä noin 4-6 minuuttia.

Pizzan paistuessa revi tai leikkaa lohisiivut muutamaan osaan. Mausta pinaatit yrttiöljyssä. Ota pizza ulos grillistä ja lisää päälle lohipalat sekä pinaatit. Viimeistele pizza tuoreella mustapippurilla sekä lorauksella Keiju yrttiöljyä.