Kylmäsavulohitäyte

20 min

4:lle

KYLMÄSAVULOHITÄYTE |
|
300 g |
smetanaa
|
200 g |
kylmäsavulohta kuutioituna
|
1 tl |
Dijon sinappia
|
1 tl |
Sitruunankuorta raastettuna
|
2 rkl |
kevätsipulia hienonnettuna
|
1/2 tl |
suolaa
|
mustapippuria
|
|
(kirjolohenmätiä)
|
|
MUMMONKURKUT |
|
123-Liemi
|
|
1 dl |
väkiviinaetikkaa
|
2 dl |
sokeria
|
3 dl |
vettä
|
1 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
Vatkaa smetana vaahdoksi ja sekoita joukkoon muut ainekset.
Anna massan maustua kylmässä.
Tarjoa kylmäsavulohitäyte tillivohveleiden ja mummonkurkkujen kera.
Voit myös koristella vohvelit lopuksi kirjolohenmädillä.
MUMMONKURKUT
Kiehauta liemen ainekset ja anna jäähtyä.
Kun liemi on jäähtynyt lisää joukkoon kurkkuviipaleet ja jätä maustumaan vähintään 1 h, mielellään yön yli. Valuta kurkut ennen käyttöä.