Lammaspyörykät tulisessa tomaattikastikkeessa

Arvostele resepti

Paistinpannullinen lammaspyöryköitä tulisessa tomaattikastikkeessa

Raaka-aineet

1 dl
korppujauhoja
2 dl
kermaviiliä
1,5 rkl
Keiju Juokseva 500 ml
1
kanamuna
400 g
lampaan jauhelihaa
1
sipuli
1 tl
suolaa
3
valkosipulin kynttä
1/3 tl
mustapippurirouhetta
1/2 tl
kuivattua rosmariinia

Kastike

1 tlk
kokonaisena säilöttyjä kirsikkatomaatteja (400 g)
1
sipuli
2 rkl
Keiju Juokseva 500 ml
2
valkosipulin kynttä
2 tl
hunajaa
1/4
punainen chili
1 rkl
tuoretta timjamia silputtuna
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Silppua sipuli ja valkosipuli pieniksi, kuullota pannulla Keiju Juoksevassa.
Sekoita kulhossa kermaviili, korppujauhot, sipuli, kananmuna ja jauheliha.
Mausta taikina ja pyörittele siitä lihapullia kostutetuin käsin.

Paista lihapyörykät pannulla Keijussa taikka uunissa 225 asteessa 15 – 20 minuuttia.
Silppua kastiketta varten sipuli ja valkosipuli sekä chili. Kuullota Keijussa ja lisää muut aineet, kuumenna. Tarkista maku ja koristele tuoreella timjamilla.