Lehtikaali-cheddarjuustosalaatti

4

Arvostele resepti

Lehtikaali-cheddarjuustosalaatti

Lehtikaali-cheddarjuustosalaatti yhdistää vihreiden salaattien raikkauden ja cheddarjuuston täyteläisyyden herkulliseksi kokonaisuudeksi. Lehtikaali kuuluu terveellisimpien raaka-aineiden joukkoon, sillä se sisältää kuituja, A- ja C-vitamiineja sekä kalsiumia ja muita kivennäisaineita. Lehtikaali soveltuu monipuolisesti erilaisiin ruokiin ja sitä voi syödä niin raakana kuin kypsennettynäkin – pehmeäksi pannulla paistettuna tai rapeaksi sipsiksi uunissa paahdettuna. Tässä lehtikaali-cheddarjuustosalaatissa hyödynnetään lehtikaalin ravitsevuutta ja täyttävyyttä, minkä ansiosta salaatti toimii yhtä hyvin pääruokana kuin lisukkeenakin. Cheddarjuusto tuo täyteläisyyttä, pekaani- ja saksanpähkinät lisäävät salaattiin rakennetta sekä herkullista pähkinäistä makua ja Keiju sitruuna-basilika-yrttiöljy viimeistelee näyttävän vihersalaatin. Kokeile lehtikaalia!

Raaka-aineet

200 g
lehtikaalia tai muuta vihreää salaattia
1
omena
½
sitruunan mehu
50 g
cheddarjuustoa kuutioina
½ dl
pekaanipähkinöitä ja saksanpähkinöitä
3 rkl
Keiju sitruuna- basilika yrttiöljyä
pari kierrosta mustapippuria myllystä
tuoreita yrttejä, esim. persilja tai basilika

Valmistusohje

  1. Leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi ja kaada salaattikulhon pohjalle.
  2. Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi ja asettele salaatin päälle.
  3. Valuta salaatille sitruunamehua, etenkin omenoille, etteivät ne tummu.
  4. Leikkaa juusto kuutioiksi ja ripota ne sekä pähkinät salaatin päälle.
  5. Valuta päälle Keiju sitruuna-basilika yrttiöljyä sekä ripauta hiukan mustapippuria.
  6. Koristele tuoreilla yrteillä.

Lue lisää Öljyakatemiasta