Lehtikaali-cheddarjuustosalaatti
Lehtikaali-cheddarjuustosalaatti yhdistää vihreiden salaattien raikkauden ja cheddarjuuston täyteläisyyden herkulliseksi kokonaisuudeksi. Lehtikaali kuuluu terveellisimpien raaka-aineiden joukkoon, sillä se sisältää kuituja, A- ja C-vitamiineja sekä kalsiumia ja muita kivennäisaineita. Lehtikaali soveltuu monipuolisesti erilaisiin ruokiin ja sitä voi syödä niin raakana kuin kypsennettynäkin – pehmeäksi pannulla paistettuna tai rapeaksi sipsiksi uunissa paahdettuna. Tässä lehtikaali-cheddarjuustosalaatissa hyödynnetään lehtikaalin ravitsevuutta ja täyttävyyttä, minkä ansiosta salaatti toimii yhtä hyvin pääruokana kuin lisukkeenakin. Cheddarjuusto tuo täyteläisyyttä, pekaani- ja saksanpähkinät lisäävät salaattiin rakennetta sekä herkullista pähkinäistä makua ja Keiju sitruuna-basilika-yrttiöljy viimeistelee näyttävän vihersalaatin. Kokeile lehtikaalia!
Raaka-aineet |
|
200 g |
lehtikaalia tai muuta vihreää salaattia
|
1 |
omena
|
½ |
sitruunan mehu
|
50 g |
cheddarjuustoa kuutioina
|
½ dl |
pekaanipähkinöitä ja saksanpähkinöitä
|
3 rkl |
Keiju sitruuna- basilika yrttiöljyä
|
pari kierrosta mustapippuria myllystä
|
|
tuoreita yrttejä, esim. persilja tai basilika
|
Valmistusohje
- Leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi ja kaada salaattikulhon pohjalle.
- Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi ja asettele salaatin päälle.
- Valuta salaatille sitruunamehua, etenkin omenoille, etteivät ne tummu.
- Leikkaa juusto kuutioiksi ja ripota ne sekä pähkinät salaatin päälle.
- Valuta päälle Keiju sitruuna-basilika yrttiöljyä sekä ripauta hiukan mustapippuria.
- Koristele tuoreilla yrteillä.