Kun ruoassa pitää olla potkua, valitse chili, tomaatti ja basilika yhdistettynä laadukkaaseen rypsiöljyyn. Tällä yrttiöljyllä tuunaat helposti vahvaa makua ruokaasi.…
Lue lisää
Lempeän tuliset kukkakaalivartaat halloumijuustolla ja hummusdippi
1 h
4:lle
Pujota vartaisiin vaihteeksi marinoituja kukkakaaleja ja halloumijuustoa. Rapeat kasvisvartaat dipataan kuohkeaan hummusdippiin.
Hummusdippi |
|
1 tlk |
kikherneitä (n. 230 g)
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
1 |
sitruunan mehu
|
2 rkl |
tahini-tahnaa
|
1/2 dl |
Keiju chili, tomaatti, basilika yrttiöljyä
|
1/2 tl |
suolaa
|
1/2 tl |
juustokuminaa
|
ripaus suolaa
|
|
2 dl |
Creme Fraichea
|
Ainekset: |
|
500 g |
erivärisiä kukkakaalin nuppuja
|
1 dl |
Keiju chili, tomaatti, basilika yrttiöljyä
|
500 g |
halloumijuustoa
|
1 tl |
suolaa
|
2 rkl |
paahdettuja seesaminsiemeniä
|
Valmistusohje
Valuta kikherneet ja laita tehosekoittimeen hienonnetun valkosipulinkynnen ja sitruunamehun kanssa. Soseuta. Lisää joukkoon tahini, yrttiöljy ja mausteet. Sekoita creme fraiche käännellen valmiin hummuksen joukkoon.
Paloittele kukkakaali nupuiksi kulhoon ja mausta yrttiöljyllä. Pilko halloumijuusto suuriksi kuutioiksi. Pujota nuput ja juustopalat varrastikkuihin, ripottele päälle suola ja grillaa nopeasti molemmin puolin. Valele kypsät vartaat yrttiöljyllä ja ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.