Libanonilainen broileri-perunavuoka

4

Arvostele resepti

Herkullista perinteistä kaalilaatikkoa valkoisessa astiassa

Libanonilainen broileri-perunavuoka on vaatimattoman näköinen, mutta uskomattoman herkullinen arkiruoka. Voit käyttää valmiita broilerinfilee tai -paistisuikaleita tai leikata itse broilerista reilumpia suupaloja. Perunat voivat olla kuutioita tai viipaleita. Viipaleet kypsyvät kuitenkin kuutioita nopeammin.

Aineosat

1 1/2 kg
perunoita
500 g
broilerin filee- tai paistisuikaleita tai kuutioita
1 dl
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
1 tl
suolaa
2-3 tl
kuivattua rosmariinia
2
sitruunan puristettu mehu
3
valkosipulin kynttä

Valmistusohje

Kuori perunat ja leikkaa tasapaksuiksi viipaleiksi tai tasakokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Paloittele tarvittaessa broileri suikaleiksi tai kuutioiksi tai käytä valmiita suikaleita.

Kuumenna osa öljystä pannulla ja lisää joukkoon kanapalat ja paista niihin väri. Lisää perunat käännellen.
Mausta suolalla ja rosmariinilla. Purista joukkoon sitruunoista mehut ja hienonna joukkoon vielä kuoritut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki.

Valuta joukkoon loput öljystä ja kuumenna.
Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan.
Kypsennä 175-200 -asteisessa uunissa, kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.

Voit tarvittaessa valuttaa joukkoon paiston loppuvaiheessa vielä öljyä.

Sekoita ruokaa kevyesti ennen ruokailua.

Nauti sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta