Lihapiirakka

1 h
12

Arvostele resepti

Perinteinen lihapiirakka Keijun tapaan sekä sinaappia, tomaattia ja kurkkusalaattia kulhoissa

Lihapiirakka on kisakatsomon ehdoton kunkku! Lisäämällä kasviksia jauhelihan tilalle, voit muokata piirakasta helposti myös kasvisversion.

Taikina

50 g
tuoretta hiivaa
5 dl
maitoa
7 dl
spelttijauhoa
5 dl
vehnäjauhoa
2 tl
suolaa
1
kananmuna
0,5 dl
Keiju rypsiöljyä

Täyte

2 dl
ohrahelmiä tai riisiä
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulin kynsi
2 rkl
Keiju rypsiöljyä
600 g
naudan jauhelihaa
2 tl
chilijauhetta
2 tl
suolaa
mustapippuria
2 kpl
keltuaista

Uppokypsennykseen

1 l
Keiju rypsiöljyä

Lisäksi

kurkkusalaattia
ketsuppia
sinappia

Valmistusohje

Keiju Valmista taikina lisäämällä murennettu hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää taikinan loput aineet ja vaivaa tasaiseksi. Kohota noin 30 minuuttia ja leivo tangoksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa tanko 12 yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi. Kohota uudelleen liinan alla noin 20 minuuttia.

Valmista täyte keittämällä ohrahelmet suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannussa ja lisää hienonnettu sipuli, kuullota ja lisää jauheliha. Ruskista ja lisää silputtu valkosipuli ja muut mausteet. Yhdistä kypsät ohrahelmet jauhelihapaistokseen ja jäähdytä hieman. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.

Kauli kohonneet taikinapallot levyiksi ja jaa täyte piirakoiden keskelle. Kostuta taikinoiden reunat vedellä ja taita lihapiirakat kiinni. Painele reunat huolellisesti kiinni.

Kuumenna öljy 180 asteiseksi. Laita varovasti 2 lihapiirakkaa kerrallaan kuumaan öljyyn ja uppopaista noin 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta ritilälle tai paperin päälle valumaan. Lihapiirakka on helppo avata saksilla leikkaamalla. Lisää haluamasi täytteet, esimerkiksi kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia.