Limettikuppikakut
Kuppikakkutaikina |
|
150 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
3 dl |
fariinisokeria
|
2 |
kananmunaa
|
3 ½ dl |
vehnäjauhoja
|
3 tl |
leivinjauhetta
|
2 dl |
kermaa
|
2 |
limetin mehu
|
Kuorrutus |
|
60 g |
Keiju Juokseva 500 ml
|
4 dl |
tomusokeria
|
2 tl |
vaniljarouhetta
|
2 |
pestyn limetin kuori
|
100 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
Valmistusohje
10 kpl amerikkalaisiin muffinssivuokiin tehtynä
Leivonnaisissa käytetään usein sitruunaa, mutta kannattaa kokeilla vaihtelun vuoksi myös limettiä. Limetti on raikas ja kirpeä hedelmä, joka sopii erinomaisesti näihin kuppikakkuihin. Pehmeä tuorejuustokuorrute on helppo valmistaa ja se tekee kuppikakuista näyttäviä.
Valmista kuppikakkutaikina sekoittamalla hyvin Keiju Juokseva, fariinisokeri ja kananmunat keskenään. Lisää taikinaan vehnäjauhot, leivinjauhe ja kerma. Lisää lopuksi limetin mehu. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa taikinaa muffinssivuokiin. Jätä kohoamisvaraa. Paista kuppikakkuja 225 asteisen uunin keskitasolla n. 10 minuutin ajan. Kuorruta kuppikakut vasta jäähtyneinä. Sekoita keskenään Keiju Juokseva, tomusokeri, vaniljarouhe, 2 pestyn limetin kuoret ja maustamaton tuorejuusto. Pursota kuorrutetta kuppikakkujen päälle.