Linssi-papukeitto, leipäkrutongit ja chiliaioli
Lämmittävä linssi-papukeitto sopii kevyeksi lounaaksi tai alkuruokakeitoksi. Keiton kanssa tarjotaan leivästä siivutettuja ja rapeaksi paistettuja krutonkeja sekä chiliaiolia.
Ainekset: |
|
1/4 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1 |
sipuli
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
1 tl |
kurkumaa
|
1 tl |
inkiväärijauhetta
|
1 tl |
suolaa
|
400 g |
tomaattimurskaa
|
6 dl |
kasvislientä
|
1 1/2 dl |
punaisia linssejä
|
200 g |
esikeitettyjä kidneypapuja
|
Krutongit |
|
1/4 |
patonki
|
1/2 dl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilika yrttiöljyä
|
1/2 tl |
suolaa
|
Aioli |
|
1 dl |
majoneesia
|
10 g |
chilitahnaa
|
1 |
valkosipulinkynsi
|
ripaus suolaa
|
Valmistusohje
Kuullota hienonnettua sipulia, valkosipulia ja mausteita yrttiöljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Huuhdo linssit huolellisesti ja lisää joukkoon. Hauduta keittoa noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon esikeitetyt kidneypavut.
Siivuta patonki mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Sivele pinnalle yrttiöljyä ja mausta suolalla. Paista siivut rapeiksi krutongeiksi 200-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia.
Sekoita majoneesin joukkoon chilitahna, valkosipulimurska ja suola. Tarjoa keiton ja krutonkien lisänä.