Lusikkaleivät
Lusikkaleivät täytetään perinteisesti vadelmamarmeladilla, mutta voit kokeilla väliin myös muita makuja. Sokerin, jossa lusikkaleivät pyöritellään, voi myös maustaa kardemummalla, kanelilla tai sitruunahapolla. Sitruunahappo tuo mukavaa kirpeyttä lusikkaleipiin ja raikastaa lopputulosta. Voit säilyttää valmiita lusikkaleipiä myös pakkasessa ja tarjota ne kahvipöydässä kohmeisina.
Aineosat |
|
160 g |
Keiju Kaura -rypsiöljymargariinia sulatettuna
|
1,5 dl |
ruokosokeria
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
4,5 dl |
vehnäjauhoja
|
Täyte |
|
100 g |
vadelmamarmeladia
|
0,5 dl |
sokeria
|
Valmistusohje
Lisää margariinin joukkoon sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne margariini-sokeriseoksen joukkoon. Siirrä taikina kylmään 1–2 tunniksi.
Painele lusikkaan taikinaa ja siirrä lusikan muotoiset taikinapallot leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Täytä jäähtyneet lusikkaleivät vadelmamarmeladilla ja pyörittele ne lopuksi sokerissa.
Vinkki! Jos haluat maustaa sokerin sitruunahapolla, lisää sitä sokerin joukkoon ½ tl.