Korkealaatuinen Keiju-rypsiöljy on joka keittiön luottotuote ja syystä Suomen suosituin rypsiöljy. Pakkauskoot 500 ml ja 1 l. • Monipuoliseen ruoanlaittoon:…
Lue lisää
Makea mausteinen kurpitsakakku
30 min
25
Mausteinen, mutta silti makea kurpitsakakku on kuin perinteinen porkkanakakku. Kurpitsan ansiosta kakku sopii täydellisesti esimerkiksi halloweenjuhlien makeaksi tarjottavaksi.
Ainekset: |
|
10 dl |
sokeria
|
8 kpl |
Kananmunia
|
5 dl |
Keiju rypsiöljyä
|
550 g |
kurpitsaraastetta
|
10 dl |
vehnäjauhoa
|
4 tl |
jauhettua kanelia
|
½ tl |
jauhettua neilikkaa
|
1 tl |
jauhettua maustepippuria
|
Kuorrutus |
|
100 g |
Keiju margariinia
|
3 dl |
tomusokeria
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
360 g |
laktoositonta tuorejuustoa
|
200 g |
kurpitsansiemeniä
|
Valmistusohje
Vatkaa vaahdoksi sokeri ja kananmunat. Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana. Sekoita massaan kurpitsaraaste, vehnäjauhot ja mausteet. Laita taikina suorakulmion malliseen vuokaan ja paista 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Valmista kuorrutus sulattamalla margariini. Lisää sulatetun margariinin joukkoon sokerit ja tuorejuusto.
Paahda kurpitsansiemenet 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ovat hieman ottaneet väriä. Kuorruta jäähtynyt kurpitsakakku kuorrutteella ja ripottele päälle kurpitsansiemenet