Makea mausteinen kurpitsakakku

30 min
25

Arvostele resepti

Makea mausteinen kurpitsakakku

Mausteinen, mutta silti makea kurpitsakakku on kuin perinteinen porkkanakakku. Kurpitsan ansiosta kakku sopii täydellisesti esimerkiksi halloweenjuhlien makeaksi tarjottavaksi.

Ainekset:

10 dl
sokeria
8 kpl
Kananmunia
5 dl
Keiju rypsiöljyä
550 g
kurpitsaraastetta
10 dl
vehnäjauhoa
4 tl
jauhettua kanelia
½ tl
jauhettua neilikkaa
1 tl
jauhettua maustepippuria

Kuorrutus

100 g
Keiju margariinia
3 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
360 g
laktoositonta tuorejuustoa
200 g
kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Vatkaa vaahdoksi sokeri ja kananmunat. Kaada joukkoon öljy ohuena nauhana. Sekoita massaan kurpitsaraaste, vehnäjauhot ja mausteet. Laita taikina suorakulmion malliseen vuokaan ja paista 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Valmista kuorrutus sulattamalla margariini. Lisää sulatetun margariinin joukkoon sokerit ja tuorejuusto.

Paahda kurpitsansiemenet 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ovat hieman ottaneet väriä. Kuorruta jäähtynyt kurpitsakakku kuorrutteella ja ripottele päälle kurpitsansiemenet