Mango-valkosuklaajuustokakku

noin 4 t
1 kakku

Arvostele resepti

Herkullinen mango-valkosuklaajuustokakku sopii juhlapöytään

Pohja

175 g
kaurakeksejä
100 g
Keiju Kaura -levitettä

Täyte

300 g
smetanaa
300 g
appelsiinituorejuustoa
150 g
valkosuklaata
1 dl
tomusokeria
4
liivatelehteä
2 rkl
limemehua

Mangokiille

2 dl
Mangososetta
3
liivatelehteä
1/2 dl
limemehua

Koristeluun

hedelmiä
syötäviä kukkia
yrttejä (minttua tai sitruunamelissaa)

Valmistusohje

• Hienonna kaurakeksit sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita joukkoon sulatettu Keiju Kaura. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuokaan.

• Notkista tuorejuusto sekoittamalla lusikalla. Sekoita tuorejuustoon smetana ja tomusokeri. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa, lisää seokseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Puristele kuivaksi ja sekoita kiehuvaan limemehuun. Sekoita tasaiseksi ja kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

• Kaada seos vuokaan, tasoita pinta huolellisesti. Anna hyytyä jääkaapissa n. pari tuntia kelmulla peitettynä.

• Kuumenna mangoseosta varten limemehu. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Puristele kuivaksi ja sekoita kiehuvaan limemehuun. Lisää mangosose, sekoita tasaiseksi.

• Kaada seos vuokaan, tasoita pinta hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa vielä tunti-pari. Irrota varovasti irtopohjavuoan reuna ja siirrä juustokakku tarjoilulautaselle.

Peilimäinen mangokiille on kaunista sellaisenaan, mutta voit myös koristella kakun esimerkiksi hedelmäviipaleilla, kukilla ja yrteillä.