Mango-valkosuklaajuustokakku
Pohja |
|
175 g |
kaurakeksejä
|
100 g |
Keiju Kaura -levitettä
|
Täyte |
|
300 g |
smetanaa
|
300 g |
appelsiinituorejuustoa
|
150 g |
valkosuklaata
|
1 dl |
tomusokeria
|
4 |
liivatelehteä
|
2 rkl |
limemehua
|
Mangokiille |
|
2 dl |
Mangososetta
|
3 |
liivatelehteä
|
1/2 dl |
limemehua
|
Koristeluun |
|
hedelmiä
|
|
syötäviä kukkia
|
|
yrttejä (minttua tai sitruunamelissaa)
|
Valmistusohje
• Hienonna kaurakeksit sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita joukkoon sulatettu Keiju Kaura. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos vuokaan.
• Notkista tuorejuusto sekoittamalla lusikalla. Sekoita tuorejuustoon smetana ja tomusokeri. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa, lisää seokseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Puristele kuivaksi ja sekoita kiehuvaan limemehuun. Sekoita tasaiseksi ja kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
• Kaada seos vuokaan, tasoita pinta huolellisesti. Anna hyytyä jääkaapissa n. pari tuntia kelmulla peitettynä.
• Kuumenna mangoseosta varten limemehu. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Puristele kuivaksi ja sekoita kiehuvaan limemehuun. Lisää mangosose, sekoita tasaiseksi.
• Kaada seos vuokaan, tasoita pinta hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa vielä tunti-pari. Irrota varovasti irtopohjavuoan reuna ja siirrä juustokakku tarjoilulautaselle.
Peilimäinen mangokiille on kaunista sellaisenaan, mutta voit myös koristella kakun esimerkiksi hedelmäviipaleilla, kukilla ja yrteillä.