Sitruuna & basilika yrttiöljy on valmistettu rypsiöljystä ja maustettu pirteällä sitruunalla ja basilikalla. Pakkauskoko 250 ml. Salaatinkastikkeeksi, kalan tai erilaisten…
Lue lisää
Marinoidut lohivartaat
Raaka-aineet: |
|
n. 800 g |
ruodotonta ja nahatonta lohta
|
Marinadi: |
|
4 rkl |
Keiju sitruuna-basilikayrttiöljyä
|
2 tl |
wasabitahnaa
|
2 rkl |
fariinisokeria
|
2 rkl |
soijakastiketta
|
2 |
valkosipulinkynttä
|
pala tuoretta inkivääriä
|
|
mustapippuria myllystä
|
Valmistusohje
Poista nahka lohifileestä ja paloittele kala kuutioiksi. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi lastuiksi ja silppua inkivääri. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita lohipalat marinadiin ja kääntele paloja liemessä. Laita jääkaappiin marinoitumaan puoleksi tunniksi. Pujottele lohet vartaaseen ja grillaa kaunis väri pintaan.
Resepti on Keiju järjestämän öljyreseptikisan satoa, tekijänä Kaisa Sillanpää