Kun ruoassa pitää olla potkua, valitse chili, tomaatti ja basilika yhdistettynä laadukkaaseen rypsiöljyyn. Tällä yrttiöljyllä tuunaat helposti vahvaa makua ruokaasi.…
Lue lisää
Marinoitu kukkakaalisalaatti
30 min + 1 h
4:lle
Kukkakaalista valmistuu helposti ravitseva lisäkesalaatti, johon raikkautta tuovat viinirypäleet ja tuore kurkku. Keiju yrttiöljy maustaa salaatin helposti.
Ainekset: |
|
250 g |
kukkakaalia
|
250 g |
romanesco-kukkakaalia
|
250 g |
vihreitä viinirypäleitä
|
1/2 |
kurkku
|
1 dl |
tuoretta hienonnettua minttua
|
1/2 dl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
2 rkl |
sitruunamehua
|
Valmistusohje
Murenna kukkakaalit tehosekoittimella pieneksi muruksi. Halkaise rypäleet ja kuutioi kurkku, sekoita kukkakaalien kanssa. Hienonna minttu ja sekoita salaatin joukkoon. Lisää yrttiöljy ja sitruunamehu ja anna marinoitua vähintään tunti ennen tarjoilua.