Matalassa lämmössä kypsennetyt broilerin koivet ja kasviskvinoa
Matalassa lämmössä kypsennetyt broilerit on helppo hauduttaa jo edeltävänä päivänä valmiiksi, sillä nämä lihat säilyttävät mehevyytensä. Paista lihan pinnat rapeaksi ennen tarjoilua.
Ainekset: |
|
1,2 kg |
maustamattomia broilerin koipia
|
1 dl |
Keiju sipuli, tomaatti & oregano yrttiöljyä
|
2 tl |
suolaa
|
5–1 dl–l |
Keiju rypsiöljyä (vuoan koosta riippuen)
|
Kvinoa |
|
5 dl |
vettä
|
1 tl |
suolaa
|
250 g |
kvinoaa
|
1 |
sipuli
|
100 g |
pitkiä papuja
|
250 g |
varsiparsakaalia
|
1/2 dl |
Keiju tomaatti,valkosipuli & basilika yrttiöljy
|
1/2 dl |
hienonnettuja tuoreita yrttejä
|
Valmistusohje
Lisää broilerinkoipiin yrttiöljyä ja suolaa mielellään jo edellisenä päivänä ennen kypsennystä, jotta maku tarttuu lihoihin. Laita maustetut broilerinkoivet uunivuokaan ja kaada päälle rypsiöljy, kunnes koivet peittyvät. Kypsennä 120-asteisessa uunissa vähintään kolmen tunnin ajan, kunnes liha on hajoavan kypsää. Kaada kypsennysöljy kypsennysvuoasta toiseen astiaan ja anna broilerin koipien vetäytyä hetki. Paista koipien nahka rapeaksi kuumassa 200-asteisessa uunissa noin 10 min tai kuumalla pannulla ennen tarjoilua.
Lisää kvinoa ja hienonnettu sipuli kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Kypsennä kannen alla miedolla lämmöllä kuplien n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon pavut ja parsakaali. Kypsennä niin kauan, kunnes neste on haihtunut. Sekoita joukkoon yrttiöljy ja tuoreet hienonnetut yrtit. Tarjoile broilerin koivet kasviskvinoan kera.