Mausteinen grillattu kasvisvarras
Jos etsit jotain kevyttä ja helppoa grillattavaa, jossa on kuitenkin myös sopivasti potkua, hyvä vaihtoehto on mausteiset grillatut kasvisvartaat. Takaamme, että ne tuovat väriä ja makua grillijuhliisi! Tämä herkullinen resepti yhdistää kesäkurpitsan, paprikan, herkkusienet ja punasipulin, jotka marinoidaan Keijun tomaatti-valkosipuli-basilikaöljyssä ja maustetaan soijakastikkeella, inkiväärillä, chilillä ja tuoreella korianterilla. Kasviksia voi myös valita oman maun mukaan. Grillissä nopeasti kypsyvät kasvikset ovat kevyt ja maukas lisä kesäisiin aterioihin. Näillä vartailla saat grillattavat kasvikset maistumaan taivaallisilta ja tarjoilet helppoa ja nopeaa grillattavaa kaikille.
Raaka-aineet |
|
1 |
kesäkurpitsa
|
1 |
punainen paprika
|
1 |
keltainen paprika
|
1 |
rasia herkkusieniä
|
1 |
punasipuli
|
Marinadi |
|
2 rkl |
Keiju tomaatti, valkosipuli & basilikayrttiöljyä
|
2 tl |
soijakastiketta
|
pieni pala tuoretta inkivääriä
|
|
1 cm |
pala tuoretta chiliä
|
1 tl |
ruokosokeria
|
2 tl |
tuoretta korianteria silputtuna
|
Valmistusohje
- Pese kasvikset.
- Kuori sipuli.
- Poista paprikoiden siemenkodat.
- Paloittele kasvikset isoiksi paloiksi.
- Kuori inkivääri ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Pilko chili pieneksi.
- Silppua korianteri.
- Sekoita marinadin ainekset.
- Pujota kasvispalat varrastikkuihin ja voitele marinadilla (esimerkiksi pullasudilla).
- Kypsennä grillissä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Kääntele vartaita kypsennyksen aikana ja sivele niihin marinadia.
- Jos käytät metallisia varrastikkuja, kasvikset voi kypsentää myös uunissa.