Mausteinen lihapata smetanalla
Herkullinen viikonloppuruoka isommallekin porukalle tai vaihtoehtoisesti tämä on hyvä ruoka sunnuntain pöytään, jolloin alkuviikolla pataruokaa voi lämmittää arki-illan päivälliseksi. Kerralla syntyy helposti isompikin satsi.
Ainekset: |
|
700 g |
naudan sisäpaistia
|
2 |
salottisipulia
|
3 |
valkosipulinkynttä
|
50 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
3/4 tl |
suolaa
|
1/2 rkl |
mustapippuria
|
2 tl |
kuivattua basilikaa
|
2 tl |
kuivattua rosmariinia
|
2 tl |
kuivattua oreganoa
|
3 rkl |
vehnäjauhoja / maizenaa (gluteenittomaan versioon)
|
4 dl |
lihalientä
|
1/2 |
sitruunan mehu
|
3 rkl |
tomaattipyreetä
|
1 rkl |
sinappia
|
1 rkl |
soijakastiketta
|
1 tl |
currya
|
2 |
maustekurkkua
|
2 prk |
smetanaa (250 g)
|
1 ruukku |
tuoretta persiljaa
|
Valmistusohje
Ota sisäpaisti huoneenlämpöön odottamaan noin tunti ennen paistamista. Pilko lihapala nopan kokoisiksi kuutioiksi.
Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna rasva padassa ja kuullota sipulit hitaasti kullankeltaisiksi.
Lisää lihakuutiot pataan ja ruskista ne sekoitellen.
Lisää ruskistuneiden lihapalojen joukkoon mausteet, kuivayrtit ja jatka paistamista vielä hetken. Pyörittele vehnäjauhot tai Maizena huolella lihapalojen joukkoon.
Lisää lihaliemi, sitruunan mehu, tomaattipyree, sinappi, soijakastike ja sekoita. Kuutioi joukkoon maustekurkut. Varmista, että nestettä on riittävästi peittämään lihapalat, jottei pata kuivu uunissa.
Anna lihapadan hautua kannen alla reilut 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Ensimmäisen 30 minuuttia 200 asteisessa uunissa ilman kantta, jotta ainekset kuumenee. Sen jälkeen lämpötila lasketaan 160 asteeseen ja pata saa jäädä rauhassa hautumaan.
Sekoita lopuksi kypsän lihapadan joukkoon smetana ja koristele pieneksi pilkotulla persiljasilpulla ennen tarjoilua.