Mehevä kylmäsavulohipiirakka
Pohja: |
|
200 g |
Keiju Merisuola -levitettä
|
1 |
muna
|
1 dl |
emmentaljuustoa raasteena
|
1 tl |
leivinjauhetta
|
3,5 dl |
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
|
0,5 dl |
seesaminsiemeniä
|
Täyte: |
|
300 g |
kylmäsavulohta
|
1/2 |
purjo
|
300 g |
parsakaalia
|
mustapippuria myllystä
|
|
1/2 tl |
sormisuolaa
|
2 dl |
Creme Fraichea
|
1 dl |
kevytmaitoa
|
3 |
munaa
|
1,5 dl |
emmentaljuustoa raasteena
|
1 dl |
tuoretta tilliä silputtuna
|
2 rkl |
sitruunan mehua
|
Päälle lopuksi pinjansiemeniä.
|
Valmistusohje
Vuoka 26 cm halkaisijan kakkuvuoka korkeilla reunoilla.
Näin valmistat kylmäsavulohipiirakan:
1. Sekoita piirakkapohjan kuivat aineet, hieman huoneenlämmössä tai mikrossa pehmentynyt Keiju Merisuola -levite, juustoraaste ja kananmunat keskenään. Painele taikina 26 cm halkaisijan korkeareunaiseen kakkuvuokaan pohjalle ja reunoille. Nosta piirakkavuoka jääkaappiin odottamaan.
2. Halkaise purjo, huuhtele puhtaaksi ja leikkaa pieneksi. Huuhtele parsakaali ja pilko paloiksi.
3. Sekoita kulhossa maito, creme fraiche, munat, juustoraaste, mausteet, sitruunan mehu ja lisää sekaan kylmäsavulohipalat, parsakaali ja purjo. Kaada täyte piirakkavuokaan ja tasoita hieman.
4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes täyte hyytyy ja taikina ruskistuu. Jos pinta tummuu liiaksi, peitä se leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa tai laske hieman uunin lämpöä.
5. Anna kylmäsavulohipiirakan jäähtyä ja vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua. Ripottele piirakan päälle pinjansiemeniä. Tee lisukkeeksi raikas salaatti.