Miso-lohikeitto
Miso-lohikeitto on täyteläinen ja runsaasti umamia sisältävä herkullinen versio kalakeitosta. Mausteisuutta keittoon tuo Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljy. Keiton kasvikset voi hyvin vaihtaa esimerkiksi riisinuudeleihin.
Aineosat |
|
1 l |
kalalientä tai vettä
|
2,5 rkl |
vaaleaa misotahnaa
|
2 rkl |
soijakastiketta
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
3 cm |
pala inkivääriä hienonnettuna
|
0,75 dl |
Keiju chili, tomaatti & basilika yrttiöljyä
|
3 |
porkkanaa viipaloituna
|
5 |
isoa perunaa paloiteltuna
|
100 g |
tuoretta siitakesientä paloina
|
1 |
pieni parsakaali paloina
|
600 g |
kirjolohta kuutioina
|
4 |
kevätsipulin vartta hienonnettuna
|
Valmistusohje
Kuumenna neste kattilassa. Lisää joukkoon misotahna, soijakastike, sipuli ja inkivääri. Sekoita huolellisesti, jotta misotahna sekoittuu tasaisesti nesteen joukkoon.
Lisää joukkoon yrttiöljy, porkkanat, perunat ja siitakesienet. Hauduta kasviksia liemessä noin 15 minuutin ajan. Lisää joukkoon parsakaalit ja hauduta vielä noin 4 minuutin ajan.
Ota kattila sivuun liedeltä. Lisää joukkoon kirjolohi ja anna kypsyä kannen alla kuumassa nesteessä noin 5 minuutin ajan. Viimeistele miso-lohikeitto tuoreella kevätsipulilla.
Vinkki! Voit lisätä keittoon halutessasi seesaminsiemeniä, merilevää tai limemehua.