Mokkapalamuffinsit
Mokkapalat kuuluvat monen suosikkiherkkuihin. Ne voi valmistaa vaihteeksi myös muffinsien muotoon. Koristelussa voi käyttää myös perinteisistä mokkapaloista tuttuja nonparelleja tai vaikka syötäviä kukkia.
Taikina |
|
5,5 dl |
vehnäjauhoja
|
0,75 dl |
kaakaojauhetta
|
2,5 tl |
leivinjauhetta
|
0,5 tl |
suolaa
|
250 g |
Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia
|
2 dl |
sokeria
|
4 |
kanamunaa
|
2 dl |
laktoositonta maitojuomaa
|
Kuorrute |
|
200 g |
Keiju Valkea -rypsiöljymargariinia
|
3,5 dl |
tomusokeria
|
1 rkl |
pikakahvijauhetta
|
1 tl |
vaniljasokeria
|
ripaus suolaa
|
|
-
|
|
kookoshiutaleita koristeluun
|
Valmistusohje
Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola sekaisin. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen kananmunia, kuivia aineita ja maitoa. Sekoita huolellisesti.
Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 185-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi ennen kuorruttamista, jotta kuorrute ei sula niiden pinnalle.
Valmista kuorrute vaahdottamalla kaikki kuorrutteen ainekset sekaisin sähkövatkaimella. Siirrä kuorrute tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota kuorrute muffinssien päälle. Viimeistele mokkapalamuffinsit kookoshiutaleilla.