Mozzarellasalaatti

4 kpl

Arvostele resepti

Mozzarellasalaatti

Raaka-aineet

3 dl
simpukka- tai kukkapastaa
125 g
mozzarellaa
1 rasia
kirsikkatomaatteja (250 g)
tammenlehväsalaattia tai jääsalaattia
tuoreita basilikan lehtiä

Marinadi

2 rkl
Keiju rypsiöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 rkl
appelsiinimehua
1/3 tl
suolaa
1-2 tl
sokeria
½ tl
rouhittua mustapippuria
1
valkosipulin kynsi murskattuna
½ dl
tuoreita basilikan lehtiä hienonnettuna

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.

2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää pastan joukkoon. Anna marinoitua kylmässä pari tuntia.

3. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja kirsikkatomaatit puoliksi. Vuoraa laakea tarjoiluastia revityllä salaatilla. Asettele päälle marinoitu pasta, mozzarella ja tomaatit. Koristele basilikan lehdillä.

 

 

Lue lisää Öljyakatemiasta