Munakokkeli

15 min
4

Arvostele resepti

Munakokkeli

Munakokkelin valmistuksessa tärkeintä on, ettei massaa kypsennä liian kauan. Tätä pehmeää munakokkelia voit nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi paahtoleipien päällä.

Aineosat

5
kananmunaa
2,5 dl
laktoositonta kuohukermaa
0,5 tl
suolaa
2 rkl
Keiju rypsiöljyä
1 rkl
Keiju Merisuola rypsiöljy-kasvirasvalevitettä

Viimeistelyyn

rouhittua mustapippuria
parmesaaniraastetta
hienonnettuja yrttejä
paahtoleipäviipaleita tarjoiluun

Valmistusohje

  1. Sekoita kananmuna, kerma ja suola kulhossa vispilällä tai sauvasekoittimella.
  2. Kuumenna paistinpannu puolikkaalla teholla. Lisää pannulle rypsiöljy ja anna lämmetä noin 5 minuutin ajan.
  3. Lisää munakokkelimassa pannulle ja sekoita sitä nuolijalla tai puulastalla pikkuhiljaa noin minuutin ajan. Munakokkeli jatkaa hyytymistään vielä pannulta lautaselle siirtämisen jälkeen.
  4. Viimeistele munakokkeli rouhitulla mustapippurilla, parmesaanilla ja yrteillä. Tarjoile halutessasi paahtoleivän kanssa.