Munkkitikkarit
Herkulliset munkkitikkarit sopivat erinomaisesti perheen pienimpien vappujuhliin. Munkit on helppo dipata ihaniin vappukoristeisiin tikusta kiinni pitäen. Ja mikä parasta munkit kruunaa herkullinen keksitäyte! Munkkien paistoon sopii erinomaisesti Keiju rypsiöljy, jonka tunnistat kaupan hyllyltä vapputeemaisesta etiketistään.
Munkkitikkarit |
|
2 1/2 dl |
maitoa
|
25 g |
hiivaa
|
1 dl |
sokeria
|
1/2 tl |
suolaa
|
0,5 rkl |
kardemummaa
|
7 dl |
vehnäjauhoja
|
100 g |
Leivontamargariinia
|
1 l |
Keiju rypsiöljyä paistamiseen
|
Täytteeksi ja koristeeksi |
|
Biscoff-keksilevitettä
|
|
valkosuklaata
|
|
nonparelleja
|
|
kuivattuja marjoja
|
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon sokeri,suola, kardemumma ja
osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot sekäKeiju rypsiöljy taikinaan ja
vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
2. Kohota taikina liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Leivo taikinasta noin 25 pientä pötkylää. Siirrä pullat uunipellille, jossa on leivinpaperi
ja kohota liinan alla 45 minuuttia.
4. Kuumenna Keiju rypsiöljy 170-180 asteiseksi valurautapadassa tai paksupohjaisessa
teräskattilassa. Digitaalinen lämpömittari on hyvä apu öljyn lämpötilan mittaamisessa.
5. Paista munkit kullan ruskeaksi molemmilta puolilta. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla
talouspaperin päälle kuivumaan.
6. Täytä jäähtyneet munkit valmiilla keksitahnalla pursotinpussia apuna käyttäen. Työnnä
jokaisen munkin päähän jäätelötikku.
7. Dippaa munkkeja sulatettuun keksitahnaan tai suklaaseen ja koristele mielesi mukaan.
Vinkki! Reseptin saa helposti muutettua vegaaniseksi vaihtamalla maidon ja suklaan
kasviperäiseen vaihtoehtoon.